Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Hayalet Gemi' esnafı ve turizmciyi bezdirdi
İzmir'de Şubat ayındaki fırtınada sürüklenerek Mordoğan balıkçı barınağında karaya oturan 'Gofer B' adlı gemi, isyan ettirdi. Gemi yüzünden büyük zarara uğradıklarını belirten turizmciler, balıkçılar ve bölge esnafı artık çözüm bekliyor.

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı sahilinden, 10 Şubat'ta fırtınanın etkisiyle, mürettebatsız olarak 25 deniz mili sürüklenip Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nde balıkçı barınağında karaya oturan 'Gofer B' adlı gemi, haciz kararlarından dolayı 5 aydır kurtarılamadı. Turizmci, balıkçı ve esnaf, "Hayalet gemi" olarak nitelendirilen geminin kaldırılmaması yüzünden büyük zarara uğradıklarını belirterek, bir an önce kaldırılması için imza kampanyası başlattı.



Deniz suyunu kirletiyor

Bir yandan turizmciler, vatandaşın denize girmeye çekindiğini, diğer yandan esnaf "Hayalet gemi" yüzünden müşterilerin azaldığını söylüyor. Balıkçılar da, deniz suyunun kirlenmesine ve canlıların zarar görmesine yol açtığını söylediklerini geminin biran önce kaldırılması gerektiğini söylüyor. Geçtiğimiz haftalarda ihalesi yapılan gemi, ihalesi onaylanmadığı için halen bekliyor. Mordoğan esnafından Atakan Onay, "Geminin kendi halinde orada durduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü, evreye sadece kötü görüntü olarak yansımıyor, aynı zamanda kirletiyor. Kimse burada o gemiyi istemiyor" dedi. Öte yandan işletmecilerden Belgin Erbıçıklar da, "Artık burada hayalet gibi duran bir gemi istemiyoruz. Zira dışarıdan gelen konuklar bir daha uğramıyor" diye konuştu.

Geminin haciz davaları var

Panama bayraklı Gofer B gemisi, 2 bin 965 gross ton ağırlığında ve 90 metre boyunda. Gemi, firma adına açılan haciz davaları nedeniyle son sefer yaptığı Aliağa'da mahkeme kararıyla 2012 yılından bu yana tutuluyordu. Mahkeme süreci devam ettiği için gemi üzerinde hiçbir işlem yapılamıyordu. Üzerinde yük ve mürettebat bulunmayan 2 bin 965 grostonluk gemi, 2012'den bu yana defalarca denizde başıboş gezindi, sonunda 10 Şubat gecesi Mordoğan'ın kuzeyinde karaya oturdu. Gemi fırtınanın yön değiştirmesi nedeniyle bulunduğu yerden kurtulup bu kez saat 01.00 sıralarında Mordoğan merkezindeki balıkçı barınağı önlerine geldi. Gemi hiçbir müdahale olmadan mucizevi bir şekilde balıkçı barınağının ağzından içeriye girdi. Bir tarafı plaj olan balıkçı barınağı içinde kontrolsüz şekilde sürüklenen gemi bir süredir boş olan otel binasının iskelesine de çarpıp önündeki kumluk alanda karaya oturdu. Hayalet gemi 'Gofer B kıyıya sürüklenirken, önüne çıkan 15'e yakın yat ve balıkçı teknesini de batırdı, zarar verdi.

Kurtarma için çalışma yapıldı

Yaklaşık 5 aydır, boş durumdaki otelin sahil bölümünde karaya oturmuş halde duran geminin icradan satılmasıyla kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı. Satın alan firmanın, gemiyi hurda olarak parçalayacağı öğrenildi. Ancak kısa süre sonra başlayacak olan kurtarma çalışmalarında, ilk olarak balık adamların geminin hasarlı olan bölümlerini tespit edeceği, daha sonra ise bu hasarlı bölgelerin su altında demir saçlarla kaynak yapılıp kapatılacağı, içindeki suyun boşaltılmasıyla da geminin yüzdürüleceği öğrenildi. Bu çalışmalar tamamlanınca Gofer B Aliağa'daki gemi geri dönüşüm tesislerine götürülecek ve hurda olarak parçalanacak.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

11.06.2015 - Hayalet gemi ''Gofer B'' hurdaya gidiyor
12.05.2015 - Foçalılar'dan hacizli gemiye tepki
16.03.2015 - ’Hayalet gemiler’ İzmir’de faciaya davetiye çıkartıyor
19.02.2015 - Firari gemi ''Gofer B'' nin hikayesi :)
19.02.2015 - Hacizli gemi ''Gofer B'' Yediemin bekliyor
18.02.2015 - 'Gofer B' önüne ne geldiyse parçalamış
13.02.2015 - DTO geminin karaya oturmasına sevindi
11.02.2015 - Biri bu gemiyi durdursun ***VİDEO
02.02.2015 - KörfezdeKi hacizli gemiler karaya oturdu
15.11.2012 - Karaya oturan ''Gofer B'' gemisi kurtarıldı
09.11.2012 - ''Gofer B'' gemisi Foça'da karaya oturdu



Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 16.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİDSHİP Maritime
 ORTAK Denizcilik
 ÖZLER İskele Ltd...
 NUR Denizcilik
 HAMALOĞLU Denizci..
 LALE Denizcilik
 DOLFİN Denizcilik..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 HOLIDAY Yachts
 KOCAELİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim