Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiadamlarının SSK Yıpranma Payı Kalkıyor
Yasada yapılacak yeni düzenleme ile yıpranma hakkı olarak bilinen fiili hizmet zammı kaldırılacak.

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu , Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından yürürlüğü ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıya ilişkin raporunu tamamladı.

Alt Komisyonda kabul edilen rapora göre, tasarı; sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almayı; bu sigortalardan yararlanma şartlarını; finansman ve karşılanma yöntemlerini belirlemeyi; sosyal sigortaların ve genel sağlık sigortasının işleyişi ile ilgili usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor.

Alt Komisyon raporunda sanatçı ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı iş kollarında, kamuoyunda ‘’Yıpranma hakkı’’ olarak bilinen fiîli hizmet zammını kaldıran düzenlemede herhangi bir değişiklik yapmadı.

Gazeteciler, PTT Dağıtıcıları, İnfaz Koruma Memurları, Tarım Bakanlığı Ziraî Mücadele ve Karantina teşkilâtı ile Veteriner Teşkilâtında görev yapanlar, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları, Hava Yollarındaki Uçucu Personel, Lokomotif Makinistleri, Gemi Adamları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyeleri de fiili hizmet zammından yararlanamayacak.

İtfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışanlara ise fiîli hizmet zammı verilecek.

Sigortalıların, fiîli hizmet zammından yararlanabilmek için en az 10 yıl (3600 gün) fiîlen çalışma koşulu getirildi. Maden ocakları, kanalizasyon ve tünel yapımı gibi yer altında yapılan işlerde çalışanlarda bu süre 5 yıl (1800 gün) olacak.

Eklenme tarihi: 23.02.2008




Share |




YORUMLARINIZ


ssk
denizde on senedircalisiyorun yipranma payi var mi var sa 12 ayda kac ad oluyor

Yazan: azamparlak - 18.05.2017 19:05:22


Denizci
Sefere cikarken 6 ayligina cikariz seferden dönerken 9 aylikken döneriz ey ilgililer yiprandik siz diyorsunuzki ölünde öyle gelin aslinda neyi düsünüyorum biliyormusunuz biz denizcilerin evlerine hirsiz girse birşey çalmak icin bizden daha fazla kalir o evde şimdide benim ve denizci arkadaşlarimin yipranma paylarini elimizden aliyorsunuz tek birşey söylüyorum gelin bizimle sefere çikin şöyle 6 degil sadece 1 ay firtinali havalarda bizimle kalin bakalim aile neymiş hasret neymiş eşinden ayrikalmak neymiş onuda birak mahalledeki bakkalin yolunu bile hasretle cekmek neymiş ögrenin ondan sonra karar verin yipraniyormuyuz yipranmiyormuyuz ey ilgililer siz hic denizci arkadasinizi firtinali yada firtinasiz bir gunde gemi icerisinde yada guvertede hayatini kaybettikten sonra evine ailesine sevdiklerine ve ulkesine getirirken hic eksi 22 derecede kumanyaliktaki etlik dedigimiz bölümde saklayarak ve her gecemizin her gunduzumuzun birbirine girdigini biliyormuydunuz tabi haklisiniz yaşamadiniz bilmiyorsunuz. O yüzden denizci yipranmaz diyorsunuz ben buna kabul degilim ve hic bir denizci arkadasiminda kabul gelecegini zannetmiyorum zaten canimizi aldiniz yipranmayida alin sizin olsun Ama Ailelerimiz Bizim olsun onlari seviyoruz çunku onlarda bizi seviyor. Denizci Asci talat butun denizcilere Allah selamet versin son sozumu şu güzel sözle kapatiyorum SÖYLE REİSDAYi GEMİLER BATİNCA DENİZLERİN CANI ACIRMI
Yazan: Talat hamzacebi - 20.01.2016 00:47:04


YAZIK
ZAVALLI KIMSESIZ DENIZCILER.. KAZANDIGI UC KURUSU UC GUNDE BITIRIP SEVDIKLERINE OLAN ACLIGINI GIDERMEK ICIN ELINDEKI UC AKCESINI OMRUYLE PARALEL TUKETIR. NIHAYETINDE COCUKLARI BUYUR MASRAFLAR ARTAR VE DENIZDE ARTIK DAHA COK SURE KALIRKEN HAYATININ ANA ARTERINDEN SAPAR. HALA HERKES DENIZCILERIN COK PARA KAZANDIGINI SANIYOR.. ARTIK DEGIL!
Yazan: MUSA EREGLI - 3.08.2014 11:48:47



BİZ GEMİ ADANLARINI KİMSE BİLMEZ BUNLAR NE ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR BEN ÇOCUGUMUN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEDİM EŞİMLE YILDA İKİ AY GÖRÜŞEBİLİYORUZ ONLARIN MUTLU ANLARIN DA HÜZÜNLÜ ANLARINDA HASTALIGINDA YANLARINDA OLAMIYORUZ BUNA BENZER BÜSSÜRÜ ŞEY SİZE SORUYORUM SİZÇE BİZİM FARKIMIZ OLMALIMI OLMAMALIMI
Yazan: sevgin kartaş - 13.07.2011 01:25:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERSAGUN Denizcili..
 DOĞANBEY Denizcil..
 BLUETANKERS
 ETA Petrol A.Ş.
 KINAY Denizcilik
 SAAT VE SAAT
 EMİR Denizcilik
 NAMAR Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 GÜLHAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim