Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
4.500 TL Maaşla Uzakyol Kaptanı ve Uzakyol Başmühendisi aranıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZDENİZ Şirketi Genel Müdürü Salih Aslan, aylık 4 bin 500 lira maaşla uzak yol kaptanı ve başmühendisi bulmakta zorlandıklarını belirterek, 2017 yılına kadar 10 kaptan, 10 mühendis alacaklarını söyledi.



İZDENİZ Şirketi Genel Müdürü Salih Aslan, körfezdeki gemilerde çalıştırmak için Uzakyol Kaptanı, Uzakyol Başmühendisi, Usta Gemici istihdam edeceklerini ancak yetişmiş ve gerekli ehliyete sahip personel bulamadıklarını söyledi.

Aslan, şöyle konşutu:

Gemicilik de askerlik gibi rütbeleri var. Okuldan mezun olduktan sonra belli bir süre geçmesi gerekiyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra uzak yol kaptanı olmak için önce uzak yol vardiya zabiti olunuyor sonra sırayla 3. kaptan, 2. kaptan, 1. kaptan olunuyor ardından uzak yol kaptanı ünvanı elde ediliyor. Bunun için de üniversiteden sonra 10 yıl geçmesi gerekiyor. Lise mezunları uzak yol kaptanı olamıyor. Gemi Adamlarıyla Donatılması Yönetmeliği gereği, bizim de bu personelleri istihdam etmemiz şart. Körfezde şu anda katamaran tipi beş gemimiz var, 2015 yılına kadar 10 tane daha alınacak. Bunun için de uzak yol kaptanı ve uzak yol başmühendisi işe almamız gerekiyor. Uzak yol başmühendisinin ve kaptanın maaşı aylık 4 bin 500 lira. Burada sekiz saat çalışıyor sonra evine gidiyorlar. Ancak kaptan ve başmühendisler genelde uluslararası seferleri tercih ediyor. Uluslararası seferde 3 ay karaya çıkıyor. Ayda 10 bin dolar alıyor. Bu da bizi gemi adamı bulmakta zorluyor."



Kaynak: Egehaber
Eklenme tarihi: 29.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ


Para vermeyin isterseniz
Siz karın tokluğuna çalışacak adam arıyorsunuz.Dünya kadar denizci var,bu gemilere 3000 grt kaptan yeterde artar bile. otobüs şoförü bile bu kadar para alıyor ve iki soför çalışıyor.500 yolcu taşı sorumluluğu al paraya gelince masa başında oturan memurunuz kadar para verme.sosyal hak cabası

Yazan: Şaban ALTIN - 30.07.2015 21:24:13


yalan haber
kardeşim yalan haber yapıp durmayın . yok uzakyol kaptan ,uzakyol başmuhendis bulamıyormussunuz . ben de bir uzakyol kaptanıyım dediniz şartları göz önünde bulundurup size cv mi yollamama ve telefonla irtibata geçmeme rağmen mulakata cagırma nezaketi bile göstermediniz. piyasada okadar cok özellikle uzakyol kaptanı varki meslek suan cok fazla ayaga dustu. buradan denizcilik okullarına gitmeyi dusunen genclere sesleniyorum sakın ola bu meslegı secmeyin artık adam fazlalıgından maaslar yakında rus rublesiyle ödenirse şaşmayın.
Yazan: volkay kaptan - 30.07.2015 11:35:31


haber hk.
gemi adamı donatım yönetmeli ği yakın seferde neden uzakyol istiyor,hadi güv.neyse makine çbaşı için kesinlikle u.yol gereksiz hem ayda 10 bin doları kim görüyor? max 6000 dir. bırakın yakıyol yeterlikde çalışsın.
Yazan: mücahit melih bilgiç - 30.07.2015 10:53:33




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FORSA Yatçılık
 SERPEN Shipping
 SEAHORSE Shipping..
 ALGEM Denizcilik
 ALCOR Shipping
 AVRASYA Dentur
 MARİNTEK Danışman..
 H M Denizcilik
 EMRE Denizcilik
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim