Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Fethiye'deki batığın dağılma nedeni korozyon ve güçlü fırtına
Fethiye'deki Türkiye'nin en gözde dalış merkezlerinden Dalyan deresi açıklarında 2012 yılında batırılan "TCSG 121" isimli Sahil Güvenlik gemisinin dinamitlenerek hurdacılara satıldığı şeklindeki iddialar Fethiye Kaymakamlığı tarafından araştırılırdı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından araştırma sonucu yapılan açıklamada deniz altındaki batığa kesinlikle dinamit ya da başka patlayıcı madde kullanılmadığı gemideki dağılmanın doğal yollardan meydana gelmiş olduğu bildirildi.



Türkiye Su altı federasyonu Fethiye Dalış Merkezleri bölge temsilcisi Selami Tunçelli geçtiğimiz günlerde gazetecilere yaptığı açıklamada Dalyan Koyun'da bulunan yılda yaklaşık 10 bin kişinin daldığı batığı 3–5 kuruş paranın peşinde olan Hurdacı arkadaşlarımız bombalamışlar dinamit atmışlar parçalayıp içindeki flaşları kesmişler vanaları kesip parçalamışlar şuanda teknenin içine girilmiyor. Tekne bombalanıp dağıldıktan sonra maalesef içinde tek bir canlı bile kalmadı. Şuanda gittiğimiz zaman bir batığa değil leşe dalıyorsunuz. Bu hepimiz için üzücü demişti. Haberin yayınlanmasının ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Fethiye Turizm danışma bürosundan konuyla ilgili bir rapor hazırlanmasını istedi. Fethiye Dalış Derneği Başkanı Bülent Taşan ve Dalış Eğitmeni Mehmet Avcı söz konusu batığın hurdacılar tarafından dinamit gibi patlayıcı malzemeler yardımı ile dağıtıldığı ve malzemelerin alındığı yönünde haberler üzerine Fethiye kaymakamlığı tarafından geniş çaplı araştırma yapıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık hazırlanan raporu açıklarken"kesinlikle dinamit ya da başka bir patlayıcı madde kullanılması söz konusu değildir. Yapılan araştırma sonucunda meydana gelen dağılmanın 2 ana sebepten olduğu tespit edilmiştir." dedi.

KOROZYON ETKİSİ

Kaymakam Ekrem Çalık Metal veya Metal alaşımlarının oksitlenme veya diğer kimyasal etkilerle aşılma durumu olan korozyon yaşanması doğal olan ve beklenen bir durumdur. Genel olarak eski amerikan tipi Sahil Güvenlik botlarının üs kısmı, kaptan köşkü dahil alüminyum malzemeden olup alt kısmı ise demir saç malzemedir. Bu iki farklı malzeme çok tuzlu suyun içerisinde uzun süre kalınca elektroliz yaparak oksitlenmeye ve diğer aşınmalar ile birlikte korozyon oluşmaktadır. Bu batıkta yaşanan bu dağılma bu sebeple yaşanmaktadır. Yaşanması doğaldır. ve beklenen bir durumdur." dedi.

GÜÇLÜ FIRTINA SEBEP OLMUŞTUR, DİNAMİT İZİNE RASTLANMAMIŞTIR

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık fırtına Dalyan Deresi dediğimiz, batığında bulunduğu dalış noktası açık denize baktığı dolayısıyla her türlü deniz olayına maruz kalabilecek bölgede bulunduğundan 2014–2015 kış döneminde bölgemizde yaşanan güçlü fırtına sebebiyle, korozyona uğramış gemi üst malzemelerinin etrafa dağıldığı gözlenmiştir. Ancak haberlerde bahsedildiği gibi herhangi bir dinamit izine rastlanamamıştır. Gemi dağılmasına rağmen her türlü gemi malzemesi hurdası bile çok pahalı olan sarı vanalar dahi yerinde durmaktadır. Dinamitleme ve hırsızlık söz konusu olmamasına rağmen bölge balıkçılık yapanların bıraktıkları balık ağları, dalış yapanlara risk teşkil etmektedir. Dalış derneği konu ile ilgili bakanlık nezdinde girişimlere başlamıştır. Yıpranma ve doğal olaylar batığa zarar vermiştir." dedi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Turizm için batırılan geminin parçalarını çaldılar




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 04.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELDAŞ Gemicilik
 MARİN Römorkör ve..
 GÜLTER Denizcilik..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 LIGHTTOURS Seyaha..
 DEDEMAN Holding A..
 UND RORO İşletmel..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 KAPTANPAŞA Denizc..
 OKANTRANS Gemi Ac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim