Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Feribotu var iskelesi yok !
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından Urfa'ya gönderilen 2 adet feribot, iskele olmamasından dolayı çalıştırılmıyor.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nın İç Turizm Geliştirme Projesi kapsamında Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Çatak bölgesine indirilen 2 feribot kendi haline terk edildi. Yaz döneminde kullanılmayan feribotlar Bozova ve Samsat arasında iskele yapılmadığı için faaliyet göstermediği iddia ediliyor.



Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nın İç Turizm Geliştirme Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 feribot Atatürk Barajı Gölet'inde kullanılmak için suya indirildi.

Yaklaşık 11 milyon 700 bin liraya mal olan 2 feribot Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde doğa gezileri ve mavi turlarda kullanılması hedefleniyordu. İlk getirildiğinde büyük bir sevinçle karşılanan feribotlarla doğa tutkunları, yıllardır gidilemeyen bölgeleri keşfetmenin heyecanını yaşayacaklarını düşünüyordu.

36 metre uzunluğunda 13 metre genişliğinde olan feribotlar, A ve B tipi olmak üzere dizayn edildi. A tipi olarak dizayn edilen feribot 50 yolcu ve 15 araç kapasiteli, B tipi dizayn edilen feribot ise 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli olarak yapıldı.Hem ticari anlamda kullanılması hedeflenen hem de yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hibe edilen "Karagül" ve "Göbeklitepe" adlı feribotlar, Bozova'nın Çatak mevkiinde Atatürk Barajın Göl Havzasında suya indirildi ancak feribotlar için hem Bozova hem de Samsat arasında liman olmadığı için feribotlar bir türlü faaliyete geçmedi.

TAŞ: GÜVENLİĞİ BİZ SAĞLIYORUZ

Geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısında projenin hangi aşamada olduğunu dile getiren Bozova Belediye Eş Başkanı Zeynel Taş feribotların kendi haline terk edildiğini, bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini ve feribotların güvenliğini kendilerinin sağlamak zorundu kaldığını dile getirdi.

KILIÇ: İSKELE TAMAMLANMADAN TESLİM ALINMAYACAK

Belediye meclis toplantısında konuyla ilgili söz alan, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı Nihat Kılıç, feribotların iskele tamamlanmadan alınmayacağını söyledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in bu konuda gerekli yerleri bilgilendirdiğini belirten Kılıç, Başkan Güvenç'in bu konuda kararlı olduğunu ve iskele tamamlanmadan feribotların teslimini yapmayacağını kaydetti.



Kaynak: gazeteipekyol
Eklenme tarihi: 12.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOMARİNE Denizc..
 REKA Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 ÖZEL Martı Denizc..
 NOVA Shipping
 BİSTEK Gemi Elekt..
 VİYA Yachting
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim