Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Batmak üzere olan Şükran Camuz gemisi kurtarıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri sonucu bulundukları yer itibariyle can, mal, seyir ve çevre emniyeti açısından tehlike arz eden Kaptan Hasan Camuz ve Şükran Camuz isimli kuru yük gemilerine, 13 Ağustos 2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı, Mersin Liman Başkanlığı, MIP, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın aldığı ortak karar kapsamında müdahale edildi.



Üzerinde haciz kararı olan bu gemiler, Ocak 2015’te çıkan fırtına nedeniyle denizde can ve mal emniyetini tehlike içine sokacak şekilde liman içerisine sürüklendi.

Batmak üzere olan Kaptan Hasan Camuz isimli gemi, dalgıçların su alan kısımları körlemesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından geminin ambarlarındaki suyun boşaltılmasıyla batmaktan kurtarıldı. MIP römorkörünün operasyonu ile gemi aynı şekilde seferden men edilmiş olan Luna’nın sancak bordasına yanaştırıldı.

Hala seyir ve çevre emniyeti açısından tehlike saçmaya devam eden ve şehir estetiği açısından kötü bir görüntüye sahip olan Şükran Camuz isimli terk edilmiş gemi de, MIP ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ekiplerince ortak yürütülen çalışma ile kurtarıldı.

MIP tarafından temin edilen dalgıç ile karinası ve çapa bağlantısı kontrol edilen geminin römorkörle çekilebileceği kararı alınarak hazırlıklara başlandı ve bu karar 21 Ağustos 2015 Cuma günü uygulandı. MIP römorkörünün çektiği gemi, aralarına Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen usturmaçalar bağlanarak, Mersin Liman Başkanlığı’nın talimatı ile Kaptan Hasan Camuz isimli gemiye yaslandı.

Böylece haciz nedeniyle seferden men edilmiş tüm gemiler Mersin Liman Başkanlığı tarafından uygun bulunan bölgeye toplanmış oldu. MIP tarafından bu operasyonlarda kullanılan römorkör ve botların yakıtlarının da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı açıklandı.



Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 21.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 ERSAGUN Denizcili..
 DOKA MARİN Gemici..
 S.S. Marmara Adas..
 TUR YAT SAN
 DENSA TANKER İşl...
 MED MARİNE Kılavu..
 ÖZLER İskele Ltd...
 KARYAT Karadeniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim