Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya izin vermedi, Fransa Mistralleri satamayacak
Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Dairesi'nden (ESMTC) yapılan açıklamaya göre, Fransa, teslim etmediği Mistral helikopter gemileri için ödemesi gereken tüm tutar olan 1 milyar doları (900 milyon euro) ödedi. Rusya, gemilerin üçüncü taraflara sayılmasına izin vermedi.



Fransa'nın Ukrayna krizi nedeniyle teslim etmediği Mistral gemilerinin anlaşmasının feshinden bu yana Rusya'ya ödeyeceği tazminat miktarı konusunda ortaya birçok rakam ortaya atılmıştı. En son Fransa hükümet sözcüsü Stephane Le Foll de dün fesihten doğan geri ödemenin en fazla 1 milyar Euro olacağını söylemişti. ESMTC bugün konuya bir açıklık getirdi.
RİA Novosti'ye konuşan ESMTC yetkilisi "Fransa, Mistral gemileri için Rusya'ya ödemesi gereken tüm tutarı olan 1 milyar doları ödedi" dedi.

'RUSYA, GEMİLERİN ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE SATILMASINA İZİN VERMEDİ'

Fransa, Mistral anlaşması feshedildikten sonra, gemiler için yeni alıcı arayışına girmişti. Potansiyel alıcılar arasında Suudi Arabistan, Mısır, Kanada ve Singapur'un olduğu belirtilmişti.

Ancak ESMTC yetkilisi, Fransa'nın gerekli tüm geri ödemeyi yapmasına rağmen, Rusya'dan gemilerin üçüncü bir ülkeye ihraç edilmesi için henüz izin alamadığını belirtti. Yetkiliye göre, Fransa'nın gemiler için kesin bir alıcı belirtmesi gerektiğini vurgulayarak "Belirtilen alıcı, Moskova tarafından olumlu karşılanırsa, Fransa üçüncü ülkelere ihracat izni alabilir" dedi.
İki ülke arasında 2012 yılında imzalanan anlaşmaya göre, Fransa'nın Rusya'ya Mistral tipi 2 helikopter taşıyıcı gemi yaparak teslim etmesi gerekiyordu. Maliyetlerinin toplam 1,2 milyar euro olan gemilerden ilkinin 2014, diğerinin de 2015'te teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak Fransa, Ukrayna krizini gerekçe göstererek, gemileri Rusya'ya teslim etmeyince, iki ülkenin yönetimi bu ay başında Mistral anlaşmasının feshedilmesine karar vermişti.

Kaynak: sputniknews
Eklenme tarihi: 27.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 LUNA Roro
 PARİON Gözetim
 DERİN Dalgıçlık
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 MY SHIP Group S.A..
 DALYA-H Shipping
 ATASOY Denizcilik..
 DEVAL Denizcilik
 ARSLAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim