Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
''HADDAD 1'' in mürettebatı savcılığa sevk edildi
Libya’daki muhalif guruplara silah götürdüğü iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Girit açıklarında alıkonulan “HADDAD 1” gemisinin mürettebatı, Türkiye’nin “yasaldır” demesine rağmen silah ve sigara kaçakçılığından tutuklanmaları istemiyle dün Heraklion Savcılığı’na sevk edildi.

Bir ihbar sonucu Yunan sahil güvenlik birimleri tarafından Girit’in güney doğusunda durdurulan Bolivya bandıralı gemiden 5 bine yakın av tüfeği ve yarım milyon adete yakın dokuz milimetrelik kurşun bulunmuştu.

TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, silahların Lübnan’a ihraç edildiğini, kurşunların da Sudan polis teşkilatına gönderilmek üzere Türkiye’nin İskenderun Limanı’ndan yüklendiğini ve tüm işlemlerin yasal olduğunu belirtmişti.

“HADDAD 1”, 16 Temmuz’da 12 konteynır dolu sigara, kozmetik, tekstil ürünü ve araba filtresi ile İskenderiye Limanı’ndan yola çıkmış, İskenderun Limanı’na demirledikten sonra 19 Ağustos tarihinde Gazimağusa Serbest Limanı rıhtımına yanaşmıştı.

Burada herhangi bir işlem yapmayan “HADDAD 1”, 25 Ağustos’ta yeniden İskenderun Limanı’na dönmüş ve iki koli silah ve mermi ile birlikte bir de treyler yüklenmişti.



Kargonun plastik malzeme olduğu bildirilmişti

Reuters’in haberine göre yedi kişilik gemi mürettebatı Hint, Mısır ve Suriye vatandaşlarından oluşuyor. Gemi kaptanının Yunan yetkililere sunduğu belgelerde ise taşıdıkları kargonun sadece plastik malzemelerden oluştuğu bildirdi.

Ancak sahil güvenlik birimlerinin açıklamalarına göre söz konusu silah ve mermiler, konteynırlarda bulunan plastik mobilya, dolap ve jimnastik minderlerinin altına gizlenmiş şekilde bulundu.

AB limanlarına girişi yasak

International Business Times’in haberime göre “HADDAD 1”in deniz taşımacılığı sicili pek temiz değil. Söz konusu gemi, Paris Mutabakat Zaptı uyarınca herhangi bir AB limanına giriş yapamıyor.

Gemi, 2006 yılından bu yana güvenlik zafiyeti taşıması nedeniyle AB içerisinde dört kez alıkonulmuş. Merkezi Atina’da bulunan Haddad Shipping tarafından şubat ayında satın alınan geminin işletmesi IMS Helenic şirketine devredilmiş ancak her iki şirketin de kayıtlı bir telefon numarası bulunmadığı belirtiliyor.

Şirketin ofisi yok

Girit’te yayın yapan Chania Post gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Pandelis Giaitsis, KIBRIS Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, geminin sahibi olduğu iddia edilen şirketin gazeteciler tarafından araştırıldığını ancak ofisinin bile olmadığının anlaşıldığını söyledi.

“HADDAD 1”in İskenderiye’deki acentesi Seamar Shipping Agency’nin kargo manifestosuna göre 12 konteynır dolusu sigara, kozmetik, araba filtresi ve tekstil ürünü, Libya’nın Tobruk kentine gönderilmek üzere gemiye yüklendi. Ancak aynı belgede geminin Bolivya değil, Panama bandıralı olduğu belirtilmiş.

KKTC Dışişleri Bakanlığı: Araştırma devam ediyor

Bu arada KKTC Dışişleri Bakanlığı da dün konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, konunun bilgilerinde olduğunu ve araştırmalarının devam ettiğini ifade etti.

**************************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:
03.09.2015 - Silah yüklü gemi Yunan şirketinin çıktı
02.09.2015 - Dışişleri'nden 'silah yüklü gemi' açıklaması
01.09.2015 - Girit açıklarında silah yüklü gemi



Kaynak: Kıbrısgazetesi
Eklenme tarihi: 05.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 ICM Havacılık A.Ş
 ÖZEL Martı Denizc..
 FORSA Uluslararas..
 UNICOR İnternatio..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 SOTRAMP Denizcili..
 EVMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim