Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'in gemilerine unutulmaz futbolcuların adı koyulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden yedincisi de tamamlanarak hizmete girdi.

Sıradaki iki gemi ise Karşıyaka ve Göztepe takımlarının unutulmaz futbolcularının adlarını taşıyacak. Karşıyaka efsanesi Cengiz Kocatoros'un ismi, doğum günü olan 5 Eylül'de verildi. Gürsel Aksel gemisinin ismi ise 1 Ocak'taki doğum gününde verilecek. Sırada Sait Altınordu, Vahap Özaltay ve Metin Oktay var.



Gemilerden 16'sının isimleri, İzmirlilerin katılımıyla yapılan anket sonucu belirlenmişti. 500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu, "1881 Atatürk" ismi almıştı. İzmir'in köklü spor kulüplerinin efsane isimleri de öne çıkan teklifler arasında yer almıştı. Bugüne kadar üretilen yedi gemiyi hizmete sokan belediye, bunlar Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan ve Foça isimlerini verdi. Çakabey ve 9 Eylül gemileri daha önce teslim alınmıştı.

CENGİZ KOCATOROS VE GÜRSEL AKSEL

Sırada, İzmir futbolunun iki efsanesi Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel'in adlarını taşıyacak gemiler var. Yalova'da yapımı devam eden ve üç aylık periyotlar halinde teslim alınan gemilerden ikisinin isimlerinin, şehre gelmeden önce her iki futbolcunun da doğum günlerinde tescillenmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar doğrultusunda ekim ayında filoya katılacak gemi, Karşıyakalıların "Gode Cengiz" olarak tanıdığı, Yeşi-Kırmızılı kulübün unutulmaz futbolcusu Kocatoros'un ismini taşıyacak. İsim, doğum günü olan 5 Eylül'de, tersanede geminin gövdesine yazıldı. Göztepe Spor Kulübü'de 17 yıl forma giyen ve 11 yıl kaptanlığını yapan Gürsel Aksel'in ismi de yine doğum gününde, 1 Ocak'ta filoya katılacak dokuzuncu gemiye verilecek. Bir sonraki geminin isminin, Altınordu kulübüyle özdeşleşen Sait Altınordu olması planlanıyor. Ardından Vahap Öztaltay ve Metin Oktay isimlerini taşıyacak gemiler de İzmir Körfezi'yle buluşacak.



Kaynak: Aktifhaber
Eklenme tarihi: 08.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADA YATCILIK ve T..
 ER-MAR Denizcilik..
 AKMAN Dalış Merke..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 HALİKARNAS Denizc..
 DEEP Maritime
 AKSAY
 DOLFİN Denizcilik..
 DOĞANBEY Denizcil..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim