Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Boğaz'daki yerel deniz trafiği izlemeye alınıyor.
Boğaz `daki seyir, can, mal ve çevre emniyetini artırmak, kaza riskini minimize etmek ve deniz trafiğini daha etkin düzenlemek amacıyla yerel deniz trafiği anlık izlemeye alınıyor.

Denizcilik Müsteşarlığının yerel trafiği izlemek üzere Karaköy iskelesinde kurduğu Yerel Trafik Kontrol Merkezi ile kontrol ve denetim görevi yapacak son teknoloji ürünleriyle donatılan 3 liman kontrol teknesi hafta sonu hizmete veriliyor.

Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) kontrolünde geçiş yapan uluslararası deniz trafiğinin yanı sıra İstanbul Boğazı'nda günlük ortalama 2 bin 500`ün üzerinde hareket gerçekleştiren yerel deniz trafiği bulunuyor.

Denizcilik Müsteşarlığı , İstanbul Liman Başkanlığı idari sınırları içerisinde yerel deniz trafiğinin rehberde belirtilen kurallara uygunluklarını denetlemek, seyir emniyetini ve deniz güvenliğini artırmak, yerel deniz trafiği kapsamına giren deniz araçlarını anlık izleyerek kontrol altına almak üzere Yerel Trafik Kontrol Merkezi kurdu.

İstanbul Karaköy iskelesinde ve tamamen Türk mühendislerince yapılan Yerel Trafik Kontrol Merkezi'nin açılışı 26 Nisan Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılacak.

Merkez sayesinde artık yerel trafikteki gemiler Türk mühendislerinin geliştirdiği AIS Klas-B CS cihazı ve AIS baz istasyonları üzerinden anlık olarak izlenebilecek. Yerel Trafik Kontrol Merkezi , AIS sistemine ilave olarak radar, kamera, meteorolojik ve oşinografik sensörlerin yanı sıra gemilerle haberleşmek amacıyla VHF sistemleri ile de donatıldı.

Kurulumu tamamlanan Bakırköy , Beykoz , Karaköy ve Büyükada baz istasyonları vasıtasıyla İstanbul Boğazı'ndaki yerel deniz trafiği 7 gün 24 saat izlenebilecek.

Bu arada, Denizcilik Müsteşarlığı , denizde kontrol ve denetimin yanı sıra gemi ve deniz araçları ile birlikte kıyı yapıları ve deniz tesislerinin kurallara uygunluklarının denetiminde kullanılmak üzere 3 adet liman kontrol teknesi yaptırdı.

Teknelerden ikisi İstanbul Liman Başkanlığına, biri de Bodrum Liman Başkanlığına tahsis edildi.

Denizde emniyeti yerinde kontrol edebilen bir devriye sistemi kurulmasına da yarayacak tekneler, 26 Nisanda bayrak çekilerek hizmete verilecek.

Eklenme tarihi: 24.04.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALCOR Shipping
 AYTRANS Denizcilk..
 LİDER Gemi
 KAYRAPORT Liman I..
 YANARTAS Travel A..
 UNIMARIN Denizcil..
 SANTRA Denizcilik..
 DALYAN Denizcilik
 MEFES Denizcilik
 AR-GAZ
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim