Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Vergi borcu olan Yatını, Gemisini satamayacak
E-haczin kapsamı genişliyor. Motorlu kara taşıtlarında uygulanan e-haciz, 1 Ocak’tan itibaren gayrimenkul, deniz ve hava taşıtları için de devreye girecek.

Maliye Bakanlığı vergi tahsilatını artırmak amacıyla elektronik haczin kapsamını genişletiyor. 1 Ocak 2015 tarihinde Türkiye geneline yayılan motorlu kara taşıtlarına elektronik haciz uygulamasına gayrimenkullerin yanı sıra hava ve deniz taşıtları da dahil oluyor. Vergi borcu olanların kara taşıtlarının yanı sıra uçak, gemi, yat ve iş makineleri de elektronik ortamda satışı yapılamayacak. Herhangi bir vergi borcu olan yatını satmak istediğinde sicile şerh düşüldüğü için ekranda ‘vergi borcu vardır’ yazısı çıkacak. Kağıt ortamında yapılan e-hacizde ise sadece yazışmalar birkaç ay sürebiliyor.

İŞ MAKİNELERİ

Maliye Bakanlığı, takip masraflarının azaltılması, iş yükünün azaltılması, zaman tasarrufu sağlanması amacıyla gayrimenkullerin de haczinin elektronik ortamda yapılmasını planlıyor. Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından tutulan Milli Gemi Sicili, Türk Uluslar arası Gemi Sicili ve bağlama kütüğünde sicil kaydı tutulan ve elektronik ortamda araştırılması yapılan gemilerin haczinin de elektronik ortamda yapılması planlanıyor. Konuya ilişkin olarak Maliye gerekli görüşmelere başladı. El konulan malları da kısa sürede elden çıkarılmasının hesapları yapılıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tutulan sicile kayıtlı sivil hava araçlarının da elektronik ortamda araştırılması ve haczedilmesi planlanıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile yapılan görüşmeler kapsamında da kamu alacaklarının süratle tahsili kapsamında iş makinesi türünden araçların elektronik ortamda haciz edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

E-HACİZ FİNANSTA BAŞLADI

Maliye vergi borcu olanlara yönelik başlattığı elektronik haciz (e-haciz) uygulamasının kapsamını her geçen gün genişletiyor. Bu kapsamda e-haciz uygulaması ilk olarak finans sektöründe başlatıldı. Sonrasında başkentte 4 vergi dairesinde uygulanan Araç Haciz Projesi’nin, 81 ile yaygınlaştırılması kararı alındı. Buna göre herhangi bir vergi borcu olan arabasını satmak istediğinde sicile şerh düşüldüğü için ekranda ‘vergi borcu vardır’ yazısı çıkıyor. Taşıtların satışı borç ödenmeden yapılamıyor.

www.gemipersoneli.com

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
01.08.2015 - Yat ve Gemiler ''e-haciz'' kapsamına alınıyor



Kaynak: Haber.Star
Eklenme tarihi: 18.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BOCA Denizcilik v..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 ÖZGÜN Company
 KONVOY Denizcilik
 ECA Ship Trade Co..
 SDS Denizcilik ve..
 MAK Denizcilik Ti..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 KURŞUN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim