Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa'nın denizcilikteki önemi artıyor
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde düzenlenen 3'üncü Aliağa Uluslararası Limanlar Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nde konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa'nın dünyanın en önemli liman bölgelerinden biri olacağını söyledi.

Denizcilik ve lojistik sektörü, 3'üncü Aliağa Uluslararası Limanlar Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nde biraraya geldi. Aliağa Ticaret Odası'nın İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, UTİKAD, TÜRKLİM, UND ve TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. işbirliği ile düzenlediği zirve toplantısında konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yakın gelecekte Aliağa'nın dünyanın en önemli liman bölgelerinden biri olacağını söyledi. Denizcilikteki sıkıntılı havaya rağmen gemi ve liman yatırımlarının devam ettiğine dikkat çeken Öztürk, "Dünyanın en büyük terminal işleticileri ve konteyner hatlarının neredeyse tümü Türkiye'de yatırım gerçekleştirdi. Aliağa da, taşımacılık sektöründe başlayan bu büyük oyunun aktörlerinden biri olmaya aday. Sıvı petrol türevi yüklerin getirdiği ivme ile Türkiye'de en büyük yük hareketinin yaşandığı Aliağa'daki limanlarda ilk 9 ayda 35 milyon 733 bin ton yük hareketi gerçekleşti. 2015 sonunda bu rakamın 45 milyon ton seviyesine ulaşması bekleniyor" dedi.

"BÜYÜK KÖRFEZ PROJESİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMELİ"

APM Terminals'in, 1.3 milyon TEU kapasiteli Petlim Limanı'nı kısa süre içinde hizmete açacağını söyleyen Yusuf Öztürk, Aliağa'daki diğer limanların da yeni bir yatırım dönemine girdiğini vurguladı. Bölgedeki limanların belirli yüklerde uzmanlaşarak, yıkıcı rekabete girmemesi gerektiğini ifade eden Öztürk, limanlar ile demiryolu ve karayolu bağlantısının bir an önce kurulması gerektiğini ifade etti. Öztürk, şöyle devam etti:

"Aliağa'yı ve İzmir bölgemizdeki limanları, yani Büyük İzmir Limanı'nı dünya aktarma merkezlerinden biri yapacaksak, bu yatırımlar bir an önce tamamlanmalı. Bölgemizdeki yatırım iştahını da dikkate alarak Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve İzmir Alsancak Limanı'nı da bu oyunun içine katmamız şart. Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Kuzey Ege Çandarlı Limanı, konteyner terminalinin yanında, farklılaşmak adına gemi bakım-onarım ve tedarik merkezi haline de getirilmeli. 300 milyar dolara yaklaşan dünya gemi yakıtları pazarından 4 milyar dolar kazanabiliriz. Çandarlı, Aliağa bağlantısı sağlanarak yakıt tedarik bölgesi olabilir. Çanakkale'den İskenderun'a kadar kıyılarımızda bir gemi bakım-onarım tersanesi maalesef yok. Özellikle Ege Denizi'ndeki yoğun gemi trafiği böylesi bir tesisleşme projesini fizıbıl kılıyor. İzmir Alsancak Limanı'nın gelişmesini sağlayacak Büyük Körfez Projesi'nin bir an önce hayata geçmesi de çok önemli"

"LİMANIMIZ 2016 İLK YARISINDA AÇILACAK"

APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, Türkiye'nin kendileri için çok stratejik bir ülke olduğunu söyledi. APM'in dünyanın en büyük liman operatörlerinden biri olduğunu belirten Larsen, "Petlim projesi artık tamamlandı. Limanımızın açılmasına çok az kaldı. Biz çok heyecanlıyız. Sanat eseri bir terminal binası inşa ettik. Limanımız 2016 ilk yarısında açılacak. Ege Bölgesi'nde en büyük ve en etkili liman olacak" diye konuştu.


Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 22.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STFA Deniz İnşaat
 ALFEKS ALESTA Den..
 SETA Denizcilik v..
 ALBATROS Yatçılık
 MERİDYEN Denizcil..
 USTAOĞLU Denizcil..
 MARİN Römorkör ve..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 JEDI Yacht
 TRANS KIBRIS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim