Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya’dan Esad rejimine 100 gemilik sevkiyat
Reuters haber ajansının iddiasına göre Moskova yönetimi, hava operasyonları ile destek verdiği Beşar Esad rejimine, son haftalarda deniz yoluyla rekor seviyede askeri mühimmat ve yiyecek yardımında bulundu.

Reuters haber ajansına göre, Rusya son birkaç hafta içinde başta şeker ve tahıl olmak üzere gıda maddeleri, yakıt ve askeri mühimmat taşıyan 100’den fazla yük gemisini Suriye’ye gönderdi. Denizcilik istihbaratı ve uluslararası ticaret kurumlarının kaynak gösterildiği haberde, yük gemilerinin bir kısmının direkt Rusya’dan yola çıktığı, bazılarının ise Romanya’daki Köstence gibi Karadeniz limanlarından ya da Mısır ve Lübnan gibi ülkelerden Suriye’ye yol aldığı iddia edildi.

Rus hükümetinden bir kaynak ise, hükümetin Suriye’ye yük sevkiyatı için herhangi bir talimat vermediğini söyledi. Sevkiyatlardan bazılarının Rus ve Suriye hükümetlerinin siparişleri üzerine gerçekleştiği, bazılarının ise özel şirketler tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Bir uluslararası silah endüstrisi kaynağına göre; şarjör, ağır silah, bomba, elektronik ekipman ve dinleme cihazlarını içeren askeri mühimmat Rusya tarafından, çoğunluğu deniz yoluyla olmak üzere Suriye’ye gönderildi. Rusya’nın Interfax haber ajansı, Rusya’nın ekim ayının başında Suriye’deki savaş uçaklarına yakıt yardımı yapmak için ülkeye yakıt tankeri gönderdiğini yazmıştı.

Tartus’a 95 gemi

Suriye’ye indirilen bir ton yükün fiyatının son iki hafta içinde yüzde 25 oranında artarak 80 doların üzerine çıktığı, bunu fırsat olarak gören özel yük firmalarının ise Suriye’ye yük taşıdığı belirtildi. İngiltere merkezli deniz teknolojisi firması Pole star, ağustos ayı sonunda Tartus limanına varan gemi sayısının sadece yedi olduğunu, ancak bunun geçen hafta içinde 29’a çıktığını açıkladı. Eylül ayının ortası ile 21 Ekim tarihleri arasında Tartus limanına toplamda 95 geminin vardığı belirtildi. Suriye’deki bir diğer önemli liman olan Lazkiye’ye ise aynı süre dilimi içinde 34 geminin giriş yaptığı belirtildi. Suriye’de iç savaşın başlangıcının ardından gemi teslimatının sürekli olarak düştüğü, geçen sene ise Lazkiye limanına haftalık ortalama 6, Tartus limanına 10 geminin giriş yaptığı belirtildi. Stratejik pazarlama şirketi Rusagroterans’ın Başkan Yardımcısı Igor Pavensky, Rusya’nın 2015 Temmuz ayının başından bu yana Suriye’ye 71 bin ton şeker sevkiyatı yaptığını aktardı.

Putin: Esad ve Kürt güçler birleşmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye’deki hava operasyonlarının siyasi çözüm sürecini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Batı’yı ikili bir Oyun oynamakla suçlayan Putin, bazı ülkelerin terörle mücadele ettiklerini söylerken Ortadoğu’daki çıkarlarının peşinden koştuğunu söyledi. “Ilımlı” terörist olamayacağını belirten Putin, “Neden kelime oyunları yaparak teröristleri ılımlı ya da ılımlı değil diye bölelim? Fark nedir” diye seslendi.

Rus lider ana görevin, “teröristlerin eylemlerini diğer bölgelere yaymasını engellemek” olması gerektiğini belirtirken, böyle bir sonucu engellemek için Suriye ve Irak’ta; devlet orduları, Kürt milisler ve çeşitli muhalif gruplar dahil tüm güçlerin birleşmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Rusya dün IŞİD’in Irak’tan Suriye’ye kaynak aktarmak için kullandığını belirttiği bir köprüyü vurduğunu duyurdu.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 24.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZPINAR Denizcili..
 ATLAS Gözetim ve ..
 SEAHORSE Shipping..
 SANTRA Denizcilik..
 OZKAN DENİZCİLİK
 ŞENER Kardeşler D..
 PAPATYA Yat
 AR-GAZ
 TRİO Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim