Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin'de deniz kirliliği 11 farklı bölgeden izlenecek
Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü işbirliği ile yürütülecek olan deniz kirliliği izleme projesi kapsamında Karaduvar’dan Susanoğlu’na kadar 11 farklı istasyonda fiziksel, kimyasal ve biyolojik 22 kirlilik parametresi izleneceği bildirildi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada deniz kirliliği izleme projesi çalışmaları, Karaduvar Bölgesi, Mersin Liman önü, Mersin Marina önü, Mezitli Bölgesi, Kargıpınarı Bölgesi, Erdemli Bölgesi, Ayaş Bölgesi, Kızkalesi Bölgesi, Susanoğlu Bölgesi, Mersin Referans, Susanoğlu Referans olmak üzere plajlar, su arıtma tesislerinin deşarj sularının denize aktığı alanlar ve liman bölgelerinde araştırma gemisi kullanılarak yapılacak.

Proje ile denize giren vatandaşların yaralanmasına neden olabilen zehirli denizanaları için de ihbar ve uyarı sistemi kurulması, ayrıca denizlerde hızla artan plastik kirliliğine ilişkin 9 ayrı plajda da incelemeler yapılması planlanıyor. Proje çerçevesinde yapılacak tüm bu ölçümler, Mersin Körfezi kıyı ekosisteminin sağlık durumunun ortaya koyulması ve uzun süreli değişimlerin izlenmesine temel sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Yapılan bu çalışmalar ile vatandaşların gönül rahatlığı ile denize girebilmelerini amaçladıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şunları kaydetti: “Ortadoğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile birlikte yürüttüğümüz bu incelemeler ve çalışmalar ile vatandaşlarımızın Mersin’de gönül rahatlığı ile denize girebilmesini amaçlıyoruz. Deniz ve karasal kaynaklı her türlü kirlilik yaratan ve tehlike oluşturabilecek durumlara karşı Mersin Körfezi’nin çeşitli yerlerinde 11 istasyonda 22 kirlilik parametresi izleyeceğiz. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.”



Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 27.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 TRUVA Denizcilik
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 BAKAN Denizcilik
 GLOBUS Uluslarara..
 KINAY Denizcilik
 INKA Crew Managem..
 IMB Shipping and ..
 KALKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim