Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'de 1.3 milyon insanın yaşam alanları sular altında kalabilir
Uluslararası araştırma kuruluşu İklim Merkezi'ne göre, Paris'te gerçekleşen İklim Zirvesi'nde ülkelerin küresel ısınmanın önlenmesine ilişkin sözleri tutmamaları durumunda, yalnızca Türkiye'de 1.3 milyon kişinin yaşam alanları sular altında kalacak.



İklim Merkezi'nin, "Tercihlerimizin Haritası: Küresel Mirasımız’da Karbon, İklim, Deniz Seviyesinde Yükselme” adlı, haritalar da içeren raporunda, küresel ısınmanın 4°C derece olması durumunda, deniz seviyesindeki artışın 470 ile 760 milyon insanın yaşadığı bölgeleri sular altında bırakacağı uyarısında bulunuldu. Isınmanın 2°C derecede kalması durumunda ise deniz seviyesindeki artıştan etkilenen insan sayısının 130 milyona düşeceği tahmin edildi.

Buna göre, küresel ısınma 1.5°C dereceyle sınırlı karılsa Türkiye'de deniz seviyesinde tehlikeli artış riski önemli ölçüde azalacak; ancak, ısınma 2°C derece olursa 1.3 milyon kişi sular altında kalacak. Küresel ortalama sıcaklıkların 3°C derece artması ile deniz seviyelerinin 6 metreye kadar artma riski bulunuyor. Türkiye’de ise 1.9 milyon insanın yaşadığı yerlerin su altında kalma riski olduğu belirtiliyor.

2°C DERECE ARTIŞ TÜRKİYE'DE 1.3 MİLYON İNSANI ETKİLEYECEK

Eğer, Paris Anlaşması’nda belirtildiği üzere ülkeler, niyet beyanlarını 5 yılda bir yeniler ve iklim değişikliğini 2°C derecelik bir artışta sınırlandırabilirlerse, bu artış Türkiye’de 1.3 milyon insanın hayatını etkileyecek ve yaşam yerlerini su altında bırakacak. İklim değişikliğini 1.5° derecede sınırlandırmak ise deniz seviyesindeki artışı 3 metrenin altında olması anlamına geliyor.

1.5°C DERECE ARTIŞ TÜRKİYE'DEKİ RİSKLERİ YARIDAN FAZLA AZALTIYOR

Küresel ortalama sıcaklık artışının 1.5° derecede sınırlandırılması ise, 2°C derece ile karşılaştırıldığında, Türkiye’de uzun vadede İzmir, İzmit, Mersin, ve diğer birçok kentsel alanda riskleri yarıdan fazla düşürüyor. Raporun yazarlarından ünlü iklim bilimci Benjamin Strauss “2°C derece ile 1.5°C derecenin deniz seviyelerine etkisi arasındaki fark, özellikle büyük şehirler ve ada devletleri için oldukça kritik. Paris Anlaşması’nda gösterilen 1.5°C olarak gösterilen niyet ve isteklilik oldukça önemli” diyor.



Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 21.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYDEN Denizcilik
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DESE Crew Managem..
 AKDEN Denizcilik ..
 ATA Holding A.Ş.
 ERCAN Denizcilik
 NAMAR Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
 SEALİON Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim