Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuito gemisi en kötü çevre olayları listesinde
TEMA tarafından yayınlanan 2015’in en iyi ve en kötü çevre olayları listesinde, radyoaktif atık yüklü olduğu iddiasıyla uzunca bir süre gündemde kalan Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde sökümü yapılan Kuito Petrol Tankeri’de yer aldı.



TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma Ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) 2015 yılının çevre açısından en iyi ve en kötü olaylarını listeledi. Çevre açısından yaşanan en kötü olayları listeleyen TEMA Vakfı'nın listesinde ilk sırada Kuito Petrol Tankeri yer aldı. Listede Kuito ile ilgili yer alan ifadelerde, “Radyoaktif atık yüklü olduğu iddiasıyla gündeme gelen Fpso Kuito isimli petrol tankeri, söküm yapılmak üzere İzmir deki Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi'ne getirildi. Yetkili kurumlarca yapılan ölçümler sonucunda, 'Zararlı bir bulguya rastlanmadığı' raporu verildi. Bu rapor üzerine gemi karaya oturtuldu ve parçalanıp hurda haline getirildi” denildi.

2015’İN EN KÖTÜ ÇEVRE OLAYLARI

En kötü çevre olayları listede ayrıca, Artvin başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, Sakarya, Çorum, Antalya, Samsun’da yaşanan sel felaketleri, Karadeniz yaylalarının yüksek rakımdan, denize paralel bir şekilde birbirine bağlanması planlanan Yeşil Yol Projesi, 24 yıldan bu yana Artvin’i yaşanmaz hale getirme tehdidi altına sokan maden faaliyetlerine karşı Temmuz ayında açılan Türkiye’nin en geniş katılımlı çevre davası, 2012’nin “Kömür Yılı '' ilan edilmesi ile Türkiye de 80’e yakın kömür santralinin yapılması, Konya Kapalı Havzası, Trakya gibi önemli tarımsal bölgelerin linyit madenlerine dönüştürülmesinin planlanması, Çölleşme Risk Haritası’na göre Türkiye’nin yaklaşık yüzde 47’sinin orta ve üzeri çok yüksek risk grubunda yer alması, bölgede yapılması planlanan liman, mevsimsel subasar ormanları, bataklıkları, tatlı su gölleri ve kıyı kumullarını bir arada bulunduran ender ekosistemlerden biri olan İğneada bölgesini tehdit etmesi konuları da yer aldı.

2015’İN EN İYİ ÇEVRE OLAYLARI

Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenmesi, UNESCO’nun somut olmayan kültür mirası listesine giren damla sakızının Türkiye topraklarında devamlılığını sağlamak üzere yürütülen İzmir Çeşme’deki Sakız Ağacı Klon Parkı Tesisi projesinin başarıya ulaşması, Rize Senoz Vadisi Çataldere Köyü nde yapılmak istenen HES Projesi için iptal kararı, Türkiye deki linyit rezervlerinin değerlendirilmesinin gündeme gelmesiyle beraber Konya Karapınar-Karaman Akçaşehir’deki linyitlerin çıkarılması konusunda TEMA Vakfı ile diğer sivil toplum örgütleri ve yöre halkının açtığı ÇED olumlu kararının iptali davasın kazanılması, 30 Kasım - 12 Aralık arasında Paris te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin (BMİDÇS) 21. Taraflar Konferansının (COP21) düzenlenmesi, konferansın sonunda uzun süredir beklenen ve yeni bir iklim rejiminin temellerini oluşturacak olan Paris Anlaşmasının çıkması, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansının Ekim ayında Ankara'da gerçekleştirilmesi, konferansın sonunda 2030 yılına kadar Arazi Bozunumu Dengelenmesinin kabulüne karar verilmesi konuları da en iyi çevre olayları listesinde yerini aldı.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Kuito iddialarına GEMİSANDER'den yanıt
- Zehirli gemi söküldükten sonra mahkeme ''sökülemez'' kararı verdi
- Gemi sökümcülerden Kuito açıklaması
- Kuito gemisi ölçüm yapılmadan sökülmüş
- Tartışmalı gemi ''Kuito''nun üçte biri söküldü
- Kuito’nun sökümü mahkemelik
- Kuito'nun sökümüne başlandı
- Kuito'da belgeler konuşuyor !
- ALÇEP ve AGP den Kuito açıklaması
- Kuito gemisi karaya vurduruldu...
- Tartışılan gemi Türkiye'ye geldi
- Bakanlık'tan zehirli gemi açıklaması
- Zehir yüklü dev gemi alarmı




Kaynak: Aliağaekspres
Eklenme tarihi: 02.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATUM Denizcilik ..
 MERT Denizcilik
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 GÜLCEM Denizcilik..
 CSM Denizcilik ve..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 GÜRMAR Denizcilik..
 SANCAK Den. Nak. ..
 BLUETANKERS
 GÜLNAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim