Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
CHP’den Denizcilik Bakanlığı teklifi
İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “Denizcilik Bakanlığı” kurulması için Kanun Teklifi verdi.

İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal,Dış ticaretimizin geliştirilmesi ve ekonomimizin dışa açılarak dünya ekonomisiyle bütünleşmesi açısından denizcilik sektörünün önemli bir fonksiyona sahip olduğuna vurgu yaptı.



Tanal, Dünya ticaretinin yüzde 80’i deniz yoluyla gerçekleştirilmektedir ve Türkiye’de de durum bundan farklı değildir. Denizcilikte Türkiye’nin 3 temel hedefi olmalıdır. Bunlar daha fazla sayıda Türk bayraklı gemiye sahip olmak, Dünya deniz ticaretinden daha fazla pay almak ve özellikle navlun açığını kapatmaktır. Dedi.

Tanal, Türkiye bir deniz ülkesidir ve denizcilik sektörü de stratejik bir sektördür. Böyle bir sektörün stratejik bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir. Ancak Türkiye’nin dış ticarette navluna olan bağlılığı ortadadır. Ülkemizin bu durumu lehine çevirmesi için en kuvvetli sektör ise denizciliktir. Bunun için gerekli yasal düzenleme dahil, denetim, destek, bütün alt yapı yatırımlarının eş zamanlı yapılması önem arz etmektedir. Ayrıca sıkı bir denetim yapılmadığı ve önlem alınmadığı takdirde gelecek nesiller denizlerimizde bulunan balık türlerini ancak resimlerde görebileceklerdir. Bilinçsiz ve aşırı avlanma yüzünden Denizlerimizdeki balık türlerinde hızla azalma yaşanmakta ve bu durum üreticilerimizi rahatsız etmektedir. Denizcilerimizin ve ticari balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına atılacak en önemli adım doğrudan Deniz Bakanlığı kurmaktır. Diyerek TBMM’ye Kanun Teklifi verdi.

Tanal, Üç tarafı denizlerle çevrili Ülkemizin denizciliği yeniden keşfetmesi, denizci millet kimliğini hatırlaması, Dünya sıralamasında Türk sahipli filomuzun en üst sıralara yükselmesi ve yat-gemi inşası ile faal tersane sayımızın artması gerekmektedir.

Türkiye’nin denizcilikte transit bir ülke konumuna gelmesi gerekmektedir. Türkiye’nin özellikle transit limanlar ülkesi olarak anılması için de Denizcilik Bakanlığının kurulması önemlidir. Kanun Teklifim Değerlendiril ve Denizcilik Bakanlığı kurulursa hizmette etkinlik ve verimlilik sağlanacaktır dedi.



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 21.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ


işsizim
evet iyi olur nekadar çok gemi okadar iş ve dövüz başırılar umarım enkısa zamanda üstünde durulur ..ve işbulmamlazım yardım ederseniz sevinirim

Yazan: sezgin bayındır - 27.01.2016 22:51:18


evvet
kurulsun tabıkıde. belki hakımızı savunan cıkar...
Yazan: muhıttın kaya - 26.01.2016 18:45:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARİKA Denizcilik..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 UND RORO İşletmel..
 LİMA Turizm Yatçı..
 SMARİNE Elektrik
 LUNA Roro
 EKOL Denizcilik
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 TUBA Denizcilik
 AKTUG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim