Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Servis botuna binerken denize düşen Başmakinist hayatını kaybetti
Sitemizin değerli üyelerinden Başmakinist "Atıf Arışan" çalıştığı gemiden ayrılırken acente servis botuna bindiği esnada denize düşerek hayatını kaybetti. Başmakinist Atıf Arışan ‘ın bota bindiği sırada kalp krizi geçirdiği ve bu yüzden denize düşerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Gölcüklü 58 yaşındaki emekli Deniz Astsubay Motorcu Kıdemli Başçavuş Atıf Arışan, çalıştığı sivil gemide meydana gelen korkunç kazada yaşamını yitirdi. 1 Şubat’ta Malta açıklarında meydana gelen kaza sonucu yaşamını yitiren emekli astsubay Arışan, önceki gün Gölcük Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

GERİYE SORULAR KALDI

Arışan’ın vefatının ardından acı bir hikaye ortaya çıktı. Atıf Arışan’ın 16 Ocak’ta İzmir Aliağa’dan seyre çıkan Hacı Telli Tankeri’nde Başmakinist olarak çalıştığı öğrenildi. İddialara göre; iki haftalık seyrin ardından geminin yakıtı bitince, tanker yakıt almak için güç bela Malta açıklarına ulaşabildi. Seyrin başından beri işverenin kısıtlı kumanya ve suyla idare etmesini istediği personel duruma tepki gösterdi.

GEMİDEN AYRILACAKTI

1978 mezunu emekli deniz başçavuş Atıf Arışan, iddiaya göre bu olay üzerine, “Kendi gemisine bırak su ve kumanyayı, yakıtı bile gramla alan gemi sahibiyle çalışmam” diyerek gemiden ayrılma kararı aldı. Bu kararın ardından, tankerden ayrılmak için acente gemisine geçmek isteyen Atıf Arışan’ın bu sırada fırtına nedeniyle önce motora sonra da denize düştüğü öne sürüldü.

İKİ KEZ OTOPSİ

Apar topar denizden çıkarılan Atıf Arışan’ın hayatını kaybettiğinin görülmesi üzerine yetkililere haber verildi. Maltalı yetkililer tarafından yapılan otopside, Atıf Arışan’ın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Ancak, Arışan’ın cenazesinin Türkiye’ye gelmesinin ardından avukatlarının talebi üzerine Arışan’a ikinci otopsi yapıldı. Arışan ailesinin avukatları ikinci otopsinin sonuçlanmasını bekliyor.

***********************

Sitemizin değerli üyelerinden 1958 Giresun doğumlu Atıf Arışan 1978 yılında Dz. Asb. Makine Sınıf okullarından mezun olmuştu. Deniz Kuvvetlerindeki görevinden emekli olduktan sonra ticari gemilerde Başmakinist olarak görev yapmaya başlayan Atıf Arışan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesine ikamet etmekteydi. Atıf Arışan genellikle tanker tipi gemilerde görev yapmaktaydı.

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Değerli üyemiz “Atıf Arışan” için Allah’tan rahmet,
Ailesine, dostlarına ve denizci arkadaşlara başsağlığı dileriz.




Kaynak: BizimKocaeli
Eklenme tarihi: 10.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATUHAN Denizcili..
 EN-KO Denizcilik ..
 KONVOY Denizcilik
 YARDIMCI Denizcil..
 YALTUR
 EKSİM Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 CAPT.ELSEK Intern..
 EDO TURİZM
 TRAMOLA Deniz Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim