Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Samsun'da Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kuruluyor
amsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kuruluyor. Fakültenin Dekan Vekilliği’ne Prof. Dr. Arif Gönülol atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü,Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesine Dekan Vekilliği’ne Prof. Dr. Arif Gönülol’uatayarak bölümlerinin kurulmasına hız kazandırdı.

Görevine başlayan Prof. Dr. Arif Gönülol, Fakültenin hedefleri ve açılması için hazırlıları son aşamaya gelenbölümleri hakkında bilgi verdi. Arif Gönülol,globalleşen ve teknolojik olarak gelişen dünyamızda deniztaşımacılığının ön plana çıktığını ve sektörün eğitimli personel ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi.Prof. Gönülol, “Üniversitemiz dünyada ve ülkemizde ivme kazanan bu sektöre bilimsel olarak destek olmakmaksadı ile Samsun’un coğrafi yapısı, şehrin denizcilik geçmişi ve üniversitemizin bölge üniversitesi olmasıkimliğini de ön plana çıkararak, özelde bölgemizin ve genelde ülkemizin ihtiyaç duyduğu küçük ve büyükçaplı gemilerin tasarımı, yapımı, makinelerinin işletilmesi, güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerin denizbilimlerine uyarlanması, deniz ulaştırma, işletme yanında, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma yapannitelikli insan gücünü hem ülkemiz hem dünyamız için yetiştirmeyi temel amaç olarak hedeflemiştir” dedi.





Dekan Gönülol, Gemi İnşaatı ve Deniz BilimleriFakültesi’nde ilk etapda 5 bölümünaçılmasını planladıklarını, çok yakında dosyalarıYükseköğretim Kurulu’na sunulacaklarını dile getirdi.

Gönülol, açılması planlanan bölümlerişöyle sıraladı:

1. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği
2. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
3. Gemi İnşaatı ve Gemi MakineleriMühendisliği
4. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
5. Gemi makineleri İşletme Mühendisliği

Prof. Dr. Arif Gönülol, açıklamalarını “Fakültemiz;ülkemiz, ilimiz ve üniversitemiz adınabüyük bir sevinç ve gurur kaynağı olacaktır.” diyerek bitirdi.



Kaynak: samsunkenthaber
Eklenme tarihi: 18.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ


acın iyi olur
acın iyi olur diyemiyecem bir siz eksikdiniz denizde de yeteri kadar kadro var zaten zabitanlarda cok iş buluyor sanki bulanlarda cok para alıyor ee mersine iskenderuna açıldı denizi olmayan antepde de var şimdi diyeceksiniz birim karadeniz teknikden ne eksiğimiz var oda doğru van gölünede en büyük roro gemisi indi yakında yüzüncü yıl ünüversiteside bir fakülte açmaya kalkarsa hiç şaşırmam zaten piyasada bir dünya 3000 kW gros tonlar var bu kadar okul açmak bence ne işe yarıyacak Filipinliler yada Hintliler gibi de değiliz yapancı gemilerde çalışsınlar uzak doğu tersaneleri kadar da büyük gemiler yapıp satılmıyorda kısacası cok gereksiz olmuş hocam

Yazan: hakan - 18.02.2016 23:09:25




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Denizcili..
 TANGO Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
 DALYA-H Shipping
 SAROS Dalgıçlık H..
 TAM Denizcilik
 ÇAYELİ Shipping L..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 UNIMARIN Denizcil..
 HEDEF Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim