Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizcilere Rus zulmü!
Türk gemiadamlarının belgelerini geçersiz sayan Rus yetkililerin "belge baskısı" yaptığı Türk denizcileri, Rusya'da kamu hizmeti yapmak ve hapis cezası ile tehdit ediliyor.

Sözcü gazetesi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Sözcü WhatsApp hattına gelen bir ihbar Rusya ile yaşanan krizin ne boyuta geldiğini gözler önün seriyor. İhbarı yapanlar bir gemi dolusu Türk denizci.



TÜRK DENİZCİLER ZORDA

Türkiye’nin sınır ihlali yapan Rus uçağını angajman kuralları çerçevesinde düşürdüğünü açıklamasının ardından başlayan kriz denizde de yaşanıyor. Türkiye’den meyve sebze alınmayacağını açıklayan Rus yönetimi ardından ticareti durdurma noktasına getirdi. Hatta Rusya’da Türk ürünlerinin satışını engellemek için bir ihbar hattı bile kuruldu. Ticarette sancılı bir süreç yaşanırken bu kez Türk denizcilerden gelen bir ihbar ile karadan denize taşındı.

DENİZCİLERE KAMU HİZMETİ CEZASI

Sözcü WhatsApp Hattı’na sorunlarını bildiren Türk denizciler dikkat çeken bir iddiayı dile getiriyor. İddiaya göre Türk denizcilerin “Gemi Adamı” belgeleri Rus makamları tarafından geçerli sayılmıyor. Aynı belgeler ile daha önce defalarca Rusya’ya girdiklerini belirtilen denizciler aksi halde kamu cezası ve hapis ile tehdit ediliyor.

ZORLA BELGE İMZALATTILAR

İhbarı yapan denizcilere Rus makamlar bir belge imzalattı. Belgeye göre Türk denizciler bir daha Rus karasularında görüldüğü takdirde önce ceza olarak kamu hizmetinde çalıştırılacak sonra da “deport” yani sınırdışı edilecek. Üstelik denizciler bu kuralın tek bir limanda değil Rusya’daki Novorossiysk, Tuapse ve gelendzhik limanlarında da uygulandığını belirtiyor.

RUSYA’NIN GEREKÇESİ

Türk gemicilerin iddiası ise şöyle “Daha önce 48 sayfadan oluşan Türk ‘gemi adamı’ liman cüzdanlarının yenilenerek 60 sayfaya çıkarıldı. 60 sayfalık Gemi Adamı liman cüzdanı onlarda kayıtlı olmadığı için Türk Dışişlerinden Rus Dışişlerine de krizden dolayı bilgi gitmediği için belgelerimiz Rusya hükümeti tarafından geçersiz sayılıyor. Bunun üzerine bizlere bir daha Rusya’ya girmememizi ve girdiğimiz taktirde önce kamu hizmetinde çalıştırılacağımızı sonra da deport edileceğimizi beyan ettiler.”



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 26.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ


denizcinin cilesi
Ruslar yapiyorda bizim limanlarimiza rus gemileri geldiginde bizim liman yetkilileride ruslara aynisini yapsin limanlarimiza tek bir rus gelmesin

Yazan: ozel yuksel - 27.02.2016 14:39:05




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 GLOBUS Uluslarara..
 KARYA Shipping & ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 BAASE & ELSEK
 ER-MAR Denizcilik..
 SUNSAİL
 DALSAN Liman İnşa..
 DENİZSAN
 FERAH TUR. Sey. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim