Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kaçırılan Türk denizcilerle ilgili açıklama yapıldı
Kaptanoğlu Denizcilik avukatlarından Fehmi Ülgener, 6 Türk denizcinin kaçırılması olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Kaptanoğlu Denizcilik'e ait M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında Türkiye saatiyle 04.00 sıralarında korsan saldırısına uğradı. Saldırıda Malta bayraklı 148 metre boyundaki, kimyasal madde taşıyan M/T Puli adlı tankerdeki 14 mürettebattan aralarında kaptanların da bulunduğu 6 kişi kaçırıldı. Kaçırılanların kimlikleri şöyle: İlkay OLGUN (Kaptan), Haluk Buran (2. Kaptan), Furkan Topcu (3. Kaptan), Mehmet Babacan (Baş Makinist), Sükrü Dömbek (Elektrik Zabiti), Eray Falay (Usta Gemici)

AÇIKLAMAYI ŞİRKET AVUKATI YAPTI

6 kişinin kaçırılması ile ilgili açıklamayı şirket avukatlarından Fehmi Ülgener yaptı. Olayla ilgili olarak bilgiyi gemiden aldıklarını ve gemideki mürettebatla hala temaslarını sürdüğünü söyleyen Ülgener kaçırılma olayını şöyle anlattı:
"Sabahın erken saatlerinde, Nijerya açıklarında, Kamerun'a doğru gitmekte olan 'Puli' adlı tanker korsan saldırısına muhatap olmuş. Korsanlar gemiye çıkmış. Ve gemiden kaptan dahil 6 kişiyi rehin alarak gitmişler. Öncelikle gemide kalanlar son derece sağlıklı, herhangi bir darp yok. Herhangi bir çatışma , itişme kakışma yok. Tabi moraller bozuk. Alınan 6 kişide de; en azından götürüldükleri sırada herhangi bir yaralanma darp gibi bir şey yok. Daha evvelki tecrübelerimize dayanak söylüyorum, kaçırılanlara herhangi bir kötü muamele olmamıştı bundan evvel. Bütün kalbimle bu seferde böyle kötü bir muamelenin olmamasını diliyorum."

"KORSANLARDAN HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ"

Şu ana kadar korsanlardan kendilerine bir talep gelmediğini söyleyen avukat Fehmi Ülgener, "Hemen talep geleceği anlamına gelmez bu. Örneğin bundan önceki bir olayda ertesi gün temasa geçtiler bizle. Biz de heyecanla bekliyoruz. Endişe ile bekliyoruz. Şu anda gemi seyir halinde boşaltma limanına doğru gidiyor. Kamerun'a" ifadelerini kullandı.

"KARŞI TARAFIN BİZİMLE TEMASA GEÇMESİ LAZIM"

Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarının altını çizen Ülgener, "Bunun dışında Denizcilik ve Ulaştırma bakanlığı ile temas halindeyiz. Deniz kuvvetlerine durum bildirildi. Onlarda kendi muadil makamlarıyla, Nijerya ve Kamerun'da temas halindeler, konuyu o bakımdan da çözmeye çalışıyoruz. Benim fikrime göre öncelikle karşı tarafın bizimle temasa geçmesi lazım k i, o yönde gerekli adımları atabilelim. Kaçırılan kişilerin ailelerine durumun bildirildiğini söyleyen Ülgener, "Ailelere sabır diliyorum. En kısa zamanda da umarım olay çözülür" dedi.

****************

İlk seferinde kaçırılan 2. kaptanın ailesi gelecek müjdeli haberi bekliyor

Haberin duyulmasının ardından korsanlar tarafından kaçırılan denizcilerin ailelerinde endişeli bekleyiş başladı.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yaşayan 2. Kaptan Haluk Buran'ın annesi Nijerya'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Oğluyla en son kandil gecesinde görüştüğünü belirten anne Rabia Karagöz, Pazar günü ise oğlunun kaçırıldığını söyledi. Gemide kalan diğer arkadaşlarının şirketlerini arayarak haber verdiğini anlatan Karagöz, "Üç günden beri haber alamadık. Kendisiyle hiç görüşmedik. Ama şirketin bize söylediği 'Her şey yolunda', Allah'ın izniyle onları alacağız' dediler." şeklinde konuştu.

Oğlunun ve arkadaşlarının bir an önce kurtulup gelmesini beklediklerini belirten anne Karagöz, "Net bir şey bilmiyoruz. Oğlum 10 yıllık denizci. Yeni ikinci kaptan oldu. İlk seyri oldu. Çok merak ediyorum, endişeliyim, korkuyorum. Evli ve üç tane çocuğu var. Hepimiz çok endişeliyiz. Çok korkular yaşıyoruz. Sesini duymadan rahatlayamayacağım." diye konuştu.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Nijerya açıklarında 6 Türk denizci kaçırıldı





Kaynak: CnnTürk + Cihan
Eklenme tarihi: 13.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CONTAZ Gemi İşlet..
 GÜLCEM Denizcilik..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 SARIOĞLU Denizcil..
 KAYIKHANE
 KALKAVAN Transpor..
 GÜNGÖR Denizcilik
 HACI ŞABAN ZORER ..
 RANMARİNE Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim