Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gürcistan ile Abhazya arasında Türk gemisi gerilimi
Türkiye ile Gürcistan arasında Abhazya bölgesine giren üç Türk gemisi yüzünden ulusal güvenlik krizi yaşandığı ortaya çıktı. Gemilerden birinde 2012’de silah ele geçirilmesi gerilimi artırdı.



Gürcistan için milli mesele olan Abhazya Bölgesi’ne giren üç Türk gemisi nedeniyle Karadeniz’de diplomatik bir gerilim yaşandığı ortaya çıktı. Karadeniz sahillerinde hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan olaylar şöyle gelişti:

Sahipleri Türk olan üç kuru yük gemisi Gürcistan yasalarına göre ‘işgal altındaki topraklar’ olarak nitelenen Abhazya karasularına girdi. Gürcü sahil güvenlik birimleri tarafından durdurulan gemilerde arama yapıldı. Suç unsuru bulunmayan üç gemiye de idari ve para cezası uygulandı.



Ceza uygulanacak

Gürcü sahil güvenlik birimleri durumu Türk sahil güvenlik makamlarına bildirdi. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı da gelen bilgiler üzerine harekete geçti. Türkiye’nin Abhazya Bölgesi konusunda uluslararası hukuk kurullarını referans aldığı belirtilerek kurallar konusunda Gürcistan’ın belirleyici olduğunun altı çizildi. Karadeniz’deki liman başkanlıkları uyarıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da konu ile ilgili bilgilendirildi. Uyarıda gemilerin Abhazya bölgesine girmemeleri istendi. Yaşanan olayların iki ülke arasında daha büyük bir krize neden olmaması için gemilerin bölgeye gitmemeleri uyarısı yapıldı.

Türkiye’de bundan böyle Abhazya Bölgesi karasularını ihlal eden gemilere ceza uygulayacak. Yapılan uyarıda ise gemilerin bu tür davranışların iki ülke arasındaki dostane ilişkilere de halel getireceği vurgulandı.



Gemilerden biri mimli çıktı

Gürcistan ile Türkiye arasında diplomatik yazışmalara neden olan üç geminin ismi de Türk makamları ile paylaşıldı. Yapılan araştırmalarda gemilerden birine 2012 yılında Kocaeli’nde operasyon düzenlendiği ve gemide silah ele geçirildiği ortaya çıktı. Terör bağlantısı bulunamayan olay sonrasında gemi mürettebatı hakkında silah kaçakçılığından işlem yapıldı. Geminin aynı bölgede yine isminin geçmesi üzerine Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı denetimlerini artırdığı öğrenildi.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 16.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AMİRAL Maritime
 ALTERNATİF Denizc..
 REKA Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 TURKON Holding
 ATİPOST Turizm Lt..
 SELİNDA Boat
 BEYAZ Deniz Taşım..
 URSA Denizcilik v..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim