Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanlar Maersk'i yıldırdı
Dünyanın en büyük deniz taşımacılık şirketlerinden 'A.P. Möller-Maersk' Somalili korsanlardan dolayı gemilerinin rotasını değiştiriyor.

Dünyanın en büyük konteynır ve gemi acentesi kabul edilen Danimarka merkezli A.P. Möller-Maersk, gemicilik şirketler topluluğu son dönemde artış gösteren gemi kaçırma ve gemilere korsan saldırı olayları sonrası kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Somali açıklarında gemilere korsan saldırı riskinin her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada bu nedenle gruba ait gemilerin Asya-Avrupa ve Asya-Kuzey Amerika hatlarında rotalarını değiştirecekleri, Aden körfezi ve Süveyş kanalı yerine Ümit Burnunun güneyi ile Madagaskar'ın doğusunu tercih edecekleri belirtildi.

Rota değişikliği ile beraber gemilerin ekstra 5 bin kilometre daha yolculuk yapmak zorunda kalacakları bu nedenle gemi taşıma ücretlerinin artması ile birlikte gemilerin hedefe ulaşma sürelerinin de uzayacağı belirtiliyor. Açıklamada ayrıca gemiler için koruma garanti edilmesi halinde alternatif rota ihtimallerinin de değerlendirilmeye alınacağı duyuruldu.

Söz konusu rota değişikliğinin öncelikle tanker gemilerini etkileyeceği bildirilirken A.P. Möller-Maersk gemicilik şirketler topluluğu yönetim kurulu üyesi Sören Skou basına konu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Skou, "Aden körfezinde baş gösteren korsan saldırılarının uluslararası ticaret hatlarına bir tehdit oluşturduğuna dolayısıyla konunun bir uluslararası güvenlik meselesi haline geldiğine inanıyoruz" dedi. Uluslararası toplumu problemin üzerine eğilmeye davet eden Skou "zamanımızın modern korsanlarıyla mücadele sadece A.P. Möller- Maersk grubunun veya dünya deniz taşımacılığı sektörünün tek başına yapabileceği bir konu değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Star Gazete
Eklenme tarihi: 22.11.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 LUNA Roro
 EMRE Denizcilik
 AVRASYA EXPRES
 K-S Denizcilik Lt..
 GEMAK Şirketler G..
 FATOGLU Gıda San...
 GN GROUP
 DOLFİN Denizcilik..
 HAKER Turizm Otel..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim