Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Ege Denizi’nde ölümsüz 66 gün
Ege’de göçmen kaçakçılığıyla mücadele için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Deniz Kuvvetleri de destek veriyor. Deniz Kuvvetleri, 2 ay içinde 68 düzensiz göç girişimini engelleyerek 3 bin 158 göçmeni Sahil Güvenlik’e teslim etti..



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın düzensiz göçle mücadele için 11 Mart 2016 tarihinden itibaren gemi, deniz karakol uçakları, deniz helikopterleri ve gözetleme sistemleri ile taradığı Ege Denizi’nde hiçbir mülteci hayatını kaybetmedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na büyük destek veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın çalışmaları sonucu düzensiz göç yüzde 90 oranında azaldı. Deniz Kuvvetleri, 2 ay içinde 68 düzensiz göç girişimini engelleyerek toplam 3 bin 158 göçmeni Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim etti.

Suriye’de yaşanan iç savaş ve çatışmalar nedeniyle kaçan göçmenlerin en yoğun olarak kullandığı Ege Denizi, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük insanlık dramlarından birine sahne oluyordu. Göçmenlerin özellikle Ege Denizi’ni kullanarak Avrupa ülkelerine geçme girişimi çoğu kez ölümle sonuçlanırken, NATO’ya bağlı deniz gücü 7 gemi ile önlem almıştı. Türk Deniz Kuvvetleri de 12 Şubat 2016 tarihinden beri görev yapan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’ye bir fırkateyn ile katılmıştı.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın çabalarına destek olmak için harekete geçen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da 11 Mart 2016’dan itibaren karakol gemileri, deniz uçakları ve helikopterleriyle Ege Denizi’nde düzenli devriye gezerek mültecilerin hayatını kaybetmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Düzensiz göç ve insan kaçakçılığını engelleyerek ölümlerin önüne geçmek için Türkiye’den Yunan adalarına giden süratli lastik botları denetleyen Deniz Kuvvetleri, 2 ay içinde 68 düzensiz göç girişimini engelleyerek toplam 3 bin 158 göçmeni Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim etti. NATO, ise 250-300 kişiyi tespit etti.

Ölümler durdu

Ege Denizi’nin iki yakasının sadece 1-2 mil uzaklıkta olmasına rağmen lastik botları sürekli gözlemleyen gemi, uçak ve helikopterlere karada konuşlandırılan gözetleme istasyonları da destek verdi. Milli olarak inşa edilen TCG Kaşıyaka, TCG Köyceğiz, TCG Karaburun gibi gemiler kadar Çanakkale, İzmir ve Muğla’daki Deniz Hava Komutanlığı’ndan kalkan helikopter ve deniz karakol uçaklarının da çabalarıyla ölümler tamamen durdu.

Ege’deki NATO gücü

SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) de son yıllarda Ege’de oluşturulan en büyük güç oldu. Somalili korsanlara karşı Doğu Afrika’da ve Hint Okyanusu’nda oluşturulan NATO gücü bile 6 gemiyle sınırlıydı. Türkiye ve Yunanistan donanmalarına takviye için oluşturulan NATO gücüne, Türkiye, Kanada ve Almanya’dan birer gemiyle başlanmıştı. NATO, geçişleri daha sıkı kontrol etmek için 3 gemilik filoya Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Hollanda’nın da katılmasını sağladı. Bu filonun harekatlarına tam donanımlı bir fırkateyn ile temsil edilen Türk Deniz Kuvvetleri ise TCG Barbaros’u geçtiğimiz ay TCG gökova ile değiştirdi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 16.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA EXPRES
 OF Shipping
 ELDAŞ Gemicilik
 RECA MARMARA Nak...
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ATLAS Gözetim ve ..
 A&G Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim