Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
ABD mültecilere karşı Ege'ye gemi gönderiyor
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Ege Denizi’ndeki görevine ABD gemisinin katılacağını açıkladı.

Stoltenberg, Brüksel’deki NATO karargahında yapılan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ilk günü sonunda, ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.



NATO’nun mülteci krizi ile mücadele için Ege Denizi’nde görevine ilişkin Stoltenberg, "ABD, bugün Ege görevi için bir gemi sunmaya hazır olduğunu bildirdi. ABD’de Ege aktivitemize bir gemi ile katkı sağlayacak." dedi.

Stoltenberg, toplantının ilk gününün verimli geçtiğini, NATO’nun sınırları ötesine istikrar yansıtması, Irak asker eğitim programı, DAEŞ’le mücadeleye katkı, Afganistan ve Libya’ya muhtemel askeri destek konularının değerlendirildiğini söyledi.

Halihazırda Ürdün’de devam eden Iraklı askerlerin eğitimlerinin Irak’ta sağlanabilirliğine yönelik çalışma yapmak üzere bir NATO değerlendirme ekibinin Irak’a gönderileceğini açıklayan Stoltenberg, "NATO yerel unsurların eğitimlerine katkı sağlayabilir. Ürdün’de Irak askerleri yetiştiriliyor. Yüzlerce Irak askeri yıl sonunda kadar eğitimlerini tamamlayacak. Biz Irak’a değerlendirme takımı göndermek konusunda anlaştık.” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, bugün Libya ile ilgili bir karar alınmadığını, Libya hükümeti çağrıda bulunursa ülkeye askeri eğitim ve askeri kurumların kurulması gibi alanlarda destek sağlanabileceğini, ancak NATO’nun Libya’da muharebe görevi içinde olmayacağını bildirdi.

NATO’nun sunduğu imkan ve kapasitesi ile operasyonlara değer kattığını belirten Stoltenberg, "Ege’de fark yaratıyoruz. Göçmen sayıları önemli ölçüde düşüyor. NATO, Ege’de Yunanistan, Türkiye ve Frontex’i bir araya getiriyor. NATO’nun Ege’deki amiral gemisinde hem Türk hem Yunan irtibat subayları bulunuyor." diye konuştu.

Stoltenberg, NATO’nun AB ile beraber muhtemel Akdeniz görevine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini ancak konunun henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

Tüm müttefiklerin DAEŞ’e karşı kurulan koalisyona katkı sağladığına dikkati çeken Stoltenberg, NATO’nun koalisyonu nasıl daha fazla destekleyebileceği, AWACS’ların NATO hava sahası ve uluslararası hava sahalarında nasıl değerlendirileceğine bakılacağını söyledi.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 20.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 OMSAN Lojistik A...
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 OZI Yatching
 FURKAN Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 A1 Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 BİLGİLİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim