Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ege'de Yunanistan'la ortak göçmen operasyonu
Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin Sisam (Samos) ile Midilli (Lesbos) adaları açıklarında gerçekleştirdikleri operasyonlarda 24 kişinin kurtarıldığı, 14 kaçak göçmenin yakalandığı, 3 insan tacirinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Yunanistan Ege ve Deniz Ticaret Bakanlığı, Sisam adasının doğusunda bulunan “Gatos” burnunun doğu açıklarında dün akşam saatlerinde devriye dolaşan sahil güvenlik ekiplerinin, Türkiye kara suları içinde denizde çok sayıda kişi tespit ettiklerini duyurdu.

Yunan ekiplerinin konuyla ilgili olarak bilgi verdikleri Yunanistan Deniz Ticaret Bakanlığı arama-kurtarma merkezi yetkililerinin, Ankara'daki yetkililerle temasa geçtiklerini belirten Bakanlık, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan görüşme sonrasında, Yunan sahil koruma botunun Türkiye kara sularına geçtiğini ve tekneleri battığı belirtilen grubu denizden topladığını kaydetti.

Bakanlık, operasyonda, milliyetleri henüz belirlenemeyen, yaşamını yitirdiği anlaşılan bir bebek ile kurtarılan 24 kişinin Sisam Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti.
Midilli'nin doğusundaki “Kara Tepe” bölgesi açıklarındaki diğer bir operasyonda ise kimliği açıklanmayan, insan taciri olduğu sanılan 49 yaşındaki yabancı uyruklu bir kişinin yakalandığını belirten Bakanlık, söz konusu şahsın ifadesinde, “Ada'ya 20 kaçak göçmen bıraktığını” söylediğini açıkladı.

Kaçak göçmenlerden 14'ünün yakalandığını, diğer 6'sının ise yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakanlık, Ada'nın doğusundaki “Palios” burnu açıklarında ise Ada'ya henüz belirlenmeyen sayıda kaçak göçmen bırakan ve Türkiye kıyılarına dönmekte olan 33 ve 39 yaşlarındaki 2 insan tacirinin yakalandığını belirtti.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 06.12.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DENTA Denizcilik
 İMAMOĞLU Denizcil..
 UNICOR İnternatio..
 YELKEN Denizcilik
 TURMAR Gemicilik ..
 DALYA-H Shipping
 GLOBUS Uluslarara..
 LUNA Roro
 MED MARİNE HOLDİN..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim