Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Liman işletmecisinin 420 Milyon TL'lik haksız talebi reddedildi
KKTC ‘de görülen davada Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi ‘nin, hizmet verdiği Filo Denizcilik firmasından talep ettiği 419 Milyon 180 Bin TL, gerekli hizmetin Liman tarafından verilmediği gerekçisiyle mahkeme tarafından reddedildi.

Yük boşaltma ve yükleme gibi limanlar işçiliği ile ilgili hizmetler veren ve verdiği hizmetler karşılığında Filo Denizcilik Şirketi’ne tanzim ettiği faturalar karşılığında ücret alan Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi 2 buçuk yılda 419 Milyon 180 Bin TL’lik faturayı hizmet sunmadan talep etti; konu mahkemeye taşındı. Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi, ücrete hak kazanmak için hizmet vermenin şart olmadığı ve hizmete hazır olmanın yeterli olduğu argümanını ortaya attı ancak mahkeme, hizmete sunulmadan faturalandırılmış olan ücretin Filo Denizcilik Şirketi’ni bağlamadığına karar verdi.



2013 – 2016 tarihleri arasında dosyalanan ve 20 Ocak 2016 tarihinde konsolide edilen 3 adet davada Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin Filo Denizcilik Şirketi’nden, Girne Turizm Limanı’nda, gelen ve giden yolcu taşıma 604 Milyon 163 Bin 60 TL talep ettiğini belgeleyen faturalar ortaya çıkarken, söz konusu şirketin sadece 184 Milyon 982 Bin 89 TL fatura karşılığı için hizmet verdiği, 419 Milyon 180 Bin 72 TL fatura karşılığı için ise herhangi bir hizmet vermediği anlaşıldı.

ÜCRETE HAK KAZANMAK İÇİN HİZMETE HAZIR OLMANIN YETERLİ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin Filo Denizcilik Şirketi’nden hizmet vermeden talep ettiği ödemeler nedeniyle mahkemelik olan konu nihayetinde karara bağlandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi alacaklarının 6/1976 Sayılı Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yasası’ndan kaynaklandığını ve ücrete hak kazanmak için hizmet vermenin şart olmadığını, hizmete hazır olmanın yeterli olduğunu ileri sürdü.

MAHKEME, 419 MİLYON 180 BİN 72 TL’NİN FİLO DENİZCİLİK ŞİRKETİ’Nİ BAĞLAMADIĞINA KARAR VERDİ

Yapılan hukuki inceleme sonucunda ise, 6/1976 Sayılı Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yasası’nın 5. maddesinde 6/1976 Sayılı Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin görevlerinin belirtildiği ve aynı yasanın 28. Maddesinin de 5. Madde uyarınca saptanan görev ve faaliyet sahalarında yapılan faaliyetler karşılığında ücretlerin tarifelendirilebileceği sonucuna varıldı.

Buna göre Mahkeme, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin ücrete hak kazanmak için hizmet vermenin şart olmadığı ve hizmete hazır olmanın yeterli olduğu argümanını reddederek, hizmete sunulmadan faturalandırılmış olan 419 Milyon 180 Bin 72 TL’nin Filo Denizcilik Şirketi’ni bağlamadığına karar verdi.



Kaynak: Kıbrıs Postası - Filiz Seyis
Eklenme tarihi: 23.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KINAY Denizcilik
 PASİFİK Gemi Onar..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 GEDİZ Denizcilik
 KARYAT Karadeniz ..
 DERİN Gemi işl.sa..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SELİNDA Boat
 ARSLAN Shipping
 DİZMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim