Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizde hain tuzak kuruldu, acı haber geldi..
Dün Hatay'dan çok acı bir son dakika haberi geldi. Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin, "can salı" adı verilen botta iki ceset bulunduğu ihbarı üzerine yaptığı inceleme sırasında meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı.

Olayın ardından denizde kaybolan bottaki iki cesetten biri bulundu. Şehit düşen Deniz Er Alper Al'ın İzmit'teki baba evine acılı haber ulaştı.



PATLAYICI İNFİLAK ETTİ

Sahil Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle birlikte filikaya tuzaklanan patlayıcı infilak etti. İskenderun İlçe merkezinden bile duyulan şiddetli patlamada Kocaeli nüfusuna kayıtlı er Alper Al şehit olurken, balıkçı Ali Doğru ağır yaralandı. Yaralı balıkçı Doğru, ekipler tarafından limana getirildi ve buradan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SURİYE’DEN Mİ GELDİ?

Patlamayla havaya uçan filika ve ceset parçalarını dağıldığı olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlayıcı tuzaklanan filikanın Suriye tarafından geldiği, içindeki cesetlerin de Suriyeli kişilere ait olduğu üzerinde duruluyor.

HATAY VALİSİ’NİN AÇIKLAMASI

Hatay Valisi Ercan Topaca, bir askerin şehit olduğu Samandağ İlçesi’ne gitti. İlk olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki yetkililerden bilgi alan Vali Topaca, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Sabah saat 08.00 sularında bir balıkçı teknesinden, sahilin 3-4 kilometre açığında bir can salı dediğimiz, gemilerde olan ve otomatik açılan küçük bir bot görüldüğüne dair ihbar geliyor Sahil Güvenlik Ekiplerimize. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyorlar.

BAĞLANMIŞ HALDE İKİ KİŞİ

Tabi vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette bulunan iki kişiyi kontrol ediyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları kanaatine varıyorlar. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere Cumhuriyet Savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle, can salı çekilmek isterkenpatlama yaşanıyor. Patlama anında bir askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Patlama sırasında can salının yakınında bulunan ihbarı yapan balıkçı teknesindeki bir balıkçımız da yaralandı."

ŞEHİDİN AİLESİNE ACILI HABER VERİLDİ

Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde meydana gelen patlamada şehit düşen Deniz Er Alper Al'ın İzmit'teki baba evine acılı haber ulaştı.

İzmit Alikahya mahallesi Yuvam Akarca Konutları'nda oturan şehit ailesine acılı haberi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç, İzmit Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve İzmit Müftüsü Musa Bilgiç ulaştırdı. Acılı haberin verilmesinin ardından şehit evinin olduğu apartmana ve sokaklara Türkbayrakları asılırken, olayı duyan şehit yakınları taziye için Alper Al'ın baba evine gelmeye başladılar.

ŞEHİDİN CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında, sahil güvenlik ekiplerinin "can salı" adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan sözleşmeli motorcu er Alper Al, memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Al'ın (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından sabah saatlerinde Şalpazarı Devlet Hastanesi morgundan alınıp, ilçenin Üzümözü Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Şehidin cenazesi, ailesinden helallik alındıktan sonra ilçe merkezindeki Hürriyet Meydanı'nda yer alan Şalpazarı Merkez Camisi bitişiğindeki Atatürk İlkokulu önüne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehit Alper Al'ın annesi Kezban, babası Mehmet, Jandarma Yüzbaşı Onur Al'ın da aralarında bulunduğu 3 erkek kardeşi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, polis ve askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

CESETLERDEN BİRİ BULUNDU

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde bu sabah patlayıcı tuzaklanan ve içinde 2 kişinin cesedi bulunan filikadaki patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Sahil Güvenlik’te görevli denizci er Alper Al’ın şehit olduğu, balıkçı Ali Doğru’nun da yaralandığı olayda, patlamayla filikayla birlikte parçalanan içindeki cesetler, dalgıçlar tarafından denizde arandı. Patlamanın olduğu yerde yapılan dalışlar ve deniz yüzesi taramasında, filika ve ceset parçaları bulundu.

Hastane morguna getirilen parçaların, cesetlerden birine ait olduğu belirtilirken, diğerini arama çalışmaları sürüyor. Patlayıcı tuzaklanan filika ve 2 cesedin sırrı ise henüz aydınlatılamadı.


Kaynak: Hürriyet+Milliyet
Eklenme tarihi: 23.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOMARİNE Denizc..
 MUÇO Yatçılık San..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 KAMAN Denizcilik ..
 DOĞUHAN Denizcili..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ÇEŞME Balik Turu
 DEK Shipping
 MİLENYUM Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim