Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Tuzla tersanelerinde 7 bin işçi çıkarıldı
Dünya üretiminde ilk 3 arasında yer alan ve önce işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla tersanelerinde son 1 ay içerisinde yaklaşık 7 bin işçinin işine son verildi.

İşten atılan işçi sayısının 2009 yılı sonunda 20 bin olacağı öngörülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Türk-İş’e bağlı Dok Gemi-İş Sendikası Başkanı Necmi Nalbantoğlu, kasım ayı içerisinde 5 bin taşeron firmanın kriz nedeniyle Tuzla tersanelerinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası Başkanı Cem Dinç de “Tersane patronları, ‘Sektör büyüyor, hazırlıksız yakalandık’ diyorlardı, en basit iş güvenliği önlemi almıyorlardı. İşçiler hayatını kaybediyordu. Bugün de ‘Kriz var’ diyorlar, bunun da yükünü işçiye taşıtıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Limter-İş Sendikası Başkanı Dinç, tersane patronlarının krizi bahane ederek işçilerin ücretlerini “gasp ettiklerini” belirterek “Patronlar, işçilere ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Tersanelerde ücretler yüzde 15 civarında düşürülüyor. Az adamla çok iş yapmak hedefleniyor. Kazanılmış haklar kriz bahanesiyle yok edilmeye çalışılıyor” dedi.

Tuzla tersanelerindeki işçilerin örgütsüz oluşuna dikkat çeken Dinç, “7 bine yakın işçinini işine son verilmesine neredeyse kimse ses çıkaramadı. Çünkü Tuzla örgütsüzlüğün, esnek çalışmanın en yoğun olduğu yerlerden biri. İşçiler ölümüne çalışıyor, işsiz kalmamak adına. Ne iş olsa yapıyorlar” diye konuştu. Tersanelerden atılan işçiler nedeniyle “ölümlerin de azaldığını” belirten Dinç, “Tersane patronları, ‘Sektör büyüyor, hazırlıksız yakalandık’ diyorlardı, en basit iş güvenliği önlemi almıyorlardı. İşçiler hayatını kaybediyordu. Bugünde ‘Kriz var’ diyorlar, bunun da yükünü işçiye taşıtıyorlar” diye konuştu.

Kasım ayı içerisinde 5 bin taşeron firmanın Tuzla tersanelerinden ayrıldığını söyleyen Türk-İş’e bağlı Dok Gemi-İş Sendikası Başkanı Necip Nalbantoğlu ise “Biz işçiler adına haklarımızın bazılarından vazgeçmeye hazırız. Fakat patronlar da elini cebine atacak, birikimlerinden, bugüne kadar kazandığı paradan işçisine verecek. İşçi çıkartmadan bu kriz dönemini geçirecek” ifadesini kullandı.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.12.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 COBRA Yachting-Bo..
 NEVMAR Denizcilik..
 VENTO Deniz İşlet..
 NOVA Gemi Acentel..
 INDEKS A.Ş
 DENSA TANKER İşl...
 ASWAN Shipping
 MIRAGE
 AVRASYA Dentur
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim