Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara mutabakatı
Başbakan Yıldırım, İsrail ile varılan mutabakatın detaylarını açıkladı. Mutabakat metninin yarın imzalanacağını belirten Yıldırım, Gazze'de yaşayan Filistinliler için cuma günü 10 bin tonluk ilk yardım gemisinin Türkiye'den yola çıkacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.



Yıldırım, "Mutabakatın bu kadar uzun sürmesinin asıl maddesi ise Gazze'de yaşayan Filistinlilerin günlük yaşamında karşı karşıya kaldıkları zorluklardır, izolasyondur ve dış dünyadan gerekli yardımları, desteği İsrail'in engellemesinden dolayı elde edememeleridir. Bu hususta uzun görüşmeler yapıldı ve nihayet burada bir karara varılmış durumda. Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki cuma günü ilk gemimiz İsrail'in Aşdod Limanı'na 10 bin tonu aşkın insani yardımla hareket edecek." dedi.

TOKİ'nin Gazze'ye yönelik konut projesini anımsatan Yıldırım, bunun da önünün bu şekilde açılmış olduğunu kaydetti. Cenin bölgesindeki Erez sanayi bölgesinin yapımına hız verilmesi konusunun da yine bu mutabakat çerçevesinde mümkün hale geldiğini belirten Yıldırım, varılan mutabakatın Türkiye'ye, Filistinli kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

"Mutabakat metni yarın imzalanacak"

Yıldırım, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik görüşmeler ve müzakerelerde dün itibarıyla bir mutabakat metninde iki tarafça uzlaşıldığını belirterek, "Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiye tarafından ve İsrail tarafından da muhatabı ile imzalanacak. O imzadan sonra onay süreçleri var" diye konuştu.

"Mavi Marmara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat ödenecek"

Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden vatandaşlarımın yakınlarına tazminat ödeneceğini bildiren Yıldırım, bu tazminat miktarının da 20 milyon dolar tutarında olduğunu belirtti.

"En önemlisi İsrail'in 2010'daki baskından dolayı Türkiye'den özür dilemesi"

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze bölgesi başta olmak üzere Filistin'e topyekun uygulanan ambargo Türkiye'nin öncülüğünde büyük ölçüde kalkmış oluyor. Diğer yandan da Mavi Marmara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi şartı yerine gelmiş oluyor. En önemlisi de İsrail'in 2010'da gerçekleşen bu baskından dolayı Türkiye'den özür dilemesi sağlanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "İsrail hükümetine de Türk hükümetine de görevler düşmektedir. Bu mutabakatı en iyi şekilde işletmek, bölgede ilişkileri normalleştirmek hem Türk halkının hem de İsrail halkının yararınadır. Bu konuda gereken gayretin gösterileceğine inanıyorum." dedi.

Türkiye-Rusya ilişkileri

Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Yıldırım, "Türk milleti de Rus milleti de bu krizin artık ortadan kalkmasını istiyor, bunun çok anlamlı olmadığını düşünüyor. Bize, irade sahiplerine düşen de bir an önce milletimizin, vatandaşlarımızın bu beklentilerini karşılamak olmalıdır. Bu yönde de güzel gelişmeler var, yakın zamanda bunları da milletimizle paylaşacağız." şeklinde konuştu.

"Türkiye izin verecek"

Başbakan Yıldırım, Almanya Savunma Bakanı'nın İncirlik ziyaretine ilişkin bir başka soruya da "Türkiye izin verecek, Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i rahatlıkla ziyaret edebilir herhangi bir sorun yok." karşılığını verdi.




Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 27.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELAY Shipping
 UNİCORİMAN
 ADECCO Hizmet ve ..
 YAĞCI Denizcilik
 ERDOĞDU Denizcili..
 ÜSTÜN Denizcilik
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 HORİZON LTD.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim