Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Endonezya'dan Güney Çin Denizi'nde yeni adım
Endonezya, Güney Çin Denizi'nde turizm, denizcilik ve ticaret alanlarında yatırım çalışmalarına hız verme kararı aldı. Pekin yönetiminin Güney Çin Deniz'i üzerinde mülkiyet hakkı bulunması Endonezya'nın yatırım kararı almasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

Endonezya, Güney Çin Denizi'nde Natuna Adaları'nda turizm, denizcilik ve ticaret alanlarında yatırım çalışmalarına hız verecek.

Endonezya Denizcilik Koordinasyon Bakanı Rizal Ramli, yaptığı açıklamada, "Natuna Adaları'na yatırım yapmazsak, egemenliğimiz konusunda sorunlarla karşılaşabiliriz. Bölgede varlığımızı güçlendirmek için ticaret, turizm ve denizcilik alanlarında yatırımları içeren bir kalkınma paketi hazırladık." ifadelerini kullandı.

Balıkçı teknelerinin sayısı arttırılacak

Ramli, bölgedeki balıkçı teknelerinin sayısının arttırılacağını ifade ederek, "Bölgede yüzde 9,3 oranındaki balıkçı teknesi filosunu, yüzde 40'lara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için bölgeye yaklaşık 400 balıkçı teknesi sevk edilecek." diye konuştu.

Petrol ve doğalgaz arama çalışması yapılacak

Natuna Adaları'nın doğal halini koruyan plajlarının, Hong Kong ve Singapur'a sadece bir saat uzaklıkta olduğunu, buralara turizm yatırımı yapılacağını belirten Ramli, petrol ve doğalgaz kaynaklarının olduğu tahmin edilen Natuna sularında araştırma çalışmalarının hızlandırılacağını sözlerine ekledi.

Endonezya sahil güvenlik güçleri, geçen ay Natuna sularında yasa dışı avlandığı tespit edilen Çin bandıralı bir balıkçı teknesine el koymuş, içindeki 7 kişilik mürettebatı gözaltına almıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Endonezya sahil güvenlik güçlerinin, Güney Çin Denizi'nde balıkçılık faaliyeti yürüten Çin teknelerini aşırı güç kullanarak taciz ettiği ve açılan ateş sonucu teknedeki mürettebattan birinin yaralandığı bildirilmişti.

Çin resmi makamları bölgedeki istikrar ve barışı etkileyecek, tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınılması çağrısında bulunarak, Endonezya'nın bu tür eylemlerle Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi ve bölgede taraf ülkeler arasında varılan Güney Çin Denizi Davranış Bildirgesi'ni ihlal ettiğini belirtmişti.

Çin'in tepkisinin ardından Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Natuna Adaları'nı ziyaret etmiş, kendisine eşlik eden bakanlarla bölgede bulunan Endonezya donanmasına ait savaş gemisinde kısa bir toplantı yapmıştı.

Widodo'nun bu ziyareti, Çin'e verilen bir mesaj olarak nitelendirilmişti.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 14.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GULET POINT Yacht..
 LAGON Shipping De..
 SAROS Dalgıçlık H..
 SUDE Denizcilik
 DOLFİN Denizcilik..
 BERK Turizm Yatçı..
 UNİTED Maritime
 MARİNMET Deniz İn..
 GM Denizcilik Kur..
 MAYAMARINECYPRUS ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim