Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Titanik kazandırmaya devam ediyor
"Batması imkansız" denilen ancak 1912`de Atlas Okyanusu`nda bir buz dağına çarparak batan Titanik`in birinci sınıf yolcularının antetli kağıda yazılmış 2 mektubu 16 Ocakta açık artırmaya çıkarılıyor.

Spink Smythe müzayede evinden yapılan açıklamada, açık artırmaya çıkarılacak olan elle yazılmış 2 mektubun 1912`de gemi batmadan kısa süre önce postalandığı belirtildi.

Açıklamada, yolcuların gemiden postaladığı mektuplara çok ender rastlandığı ve bu parçaların batan gemiden en çok istenen parçalar arasında yer aldığı kaydedildi.

Mektuplardan her birinin 10 bin ile 20 bin dolar arasında satılmasının beklendiği açıklamada, bir ecza şirketinin başkanı Adolphe Saalfeld tarafından eşine yazılan ilk mektupta, `Sevgili Wifey (..) Paul ile birlikte bu muhteşem gemideyim. Tanrının izniyle hoşçakal Whitweek` yazdığı belirtildi.

Adolphe Saalfeld, kazadan kurtulmuş ve 1926`da İngiltere`de ölmüştü. İkinci mektup ise yine şirketin `White Star Lines` antetli kağıdına yazılmış ve geminin kalkışından hemen önce Southampton`da 10 Nisan 1912`de postaya verilmiş. Kanada`da iş adamı olan ve kazada ölen George Graham tarafından Berlin`deki bir meslektaşına yazılmış mektupta, `1 Nisanda telgraf gönderemediğim için üzgünüm. Geç de olsa iyi dileklerimi kabul etmeni ümit ederim` yazıyor.

Graham, gemi buz dağına çarpmadan önce de eşine bir telgraf göndermiş ve çarşamba günü New York`ta olacağını belirtmiş. Salı sabahı kaza haberini alan karısı ise telgraf yüzünden kocasının hayatta olduğunu sanmış, ancak birkaç gün sonra kocasının cesedinin okyanusta bulunduğu haberini almış.

Batmaz denilen Titanik, 1912`de 14 Nisanı 15`ine bağlayan gece buz dağına çarparak batmış, kazada 1500 kadar yolcu ölürken, 700 kadarı kurtulmuştu.

Eklenme tarihi: 31.12.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİDYEN Denizcil..
 FORSA Uluslararas..
 SELMAR Denizcilik
 GAMMA Shipping
 AKUA MARİN A.Ş.
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 YEŞİL Marmaris A...
 UNİCORİMAN
 ONUR Deniz Nakliy..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim