Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kızılay'ın tekneleri 2017'yi bekliyor
Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi tarafından Meriç Nehrinde gezi turları ile birlikte arama, kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan 2 adet teknenin 2017 yılında suya indirilmesi planlanıyor. Teknelerin Edirne turizmine katkı sağlaması beklenirken, nehirdeki temizliklerin ve Denizcilik İşletmelerindeki evrakların tamamlanmasının ardından faaliyete geçeceği belirtildi.
Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi tarafından Meriç Nehrinde gezi turları ile birlikte arama, kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan 2 adet teknenin 2017 yılında suya indirilmesi planlanıyor. Teknelerin Edirne turizmine katkı sağlaması beklenirken, nehirdeki temizliklerin ve Denizcilik İşletmelerindeki evrakların tamamlanmasının ardından faaliyete geçeceği belirtildi.

Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi tarafından bu yıl turizm turları ya da arama kurtarma faaliyetlerinde hizmet vermesi için alınan 12 kişilik teknelerin evrakların tamamlanamamasından dolayı faaliyete geçmediği kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, 2017 sezonunda Meriç Nehrinde suyla buluşması planlanan tekneler için Denizcilik İşletmelerinde herhangi bir sorun kalmadığını Nisan ayından itibaren gezi turlarının yapılacağını belirtti.

"Tekneler Kızılay için çalışacak"

Başkan Çakay, Edirne'nin turizm şehri olduğunu belirterek, tekne projesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Dünyanın değişik yerlerinde bununla ilgili örneklerin olduğuna dikkat çeken Çakay, "Kızılay'a bir işletme kurarak buradan gelir sağlamak istiyoruz. Teknelerin en büyük özelliği sığ suda bile gitmesidir. Yaz aylarında Meriç Nehrinin düşmesinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı tekne olarak bu modeli seçtik. Konuyla ilgili belediye başkanımız da destek veriyor. Nisan-Mayıs aylarında Meriç Nehri kenarında belediye konuk evinin sağında ve solunda gezileri 12'şer kişilik gruplarla yapacağız. En kısa zamanda 2 tekneyle Edirne turizminde hizmete başlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Tekneler depoda"

Teknelerin Edirne'ye getirildiğini ifade eden Çakay, "Yerimiz olmadığından Türk Telekom'un depolarında emanette bulunuyor. İnşallah ilk fırsatta Edirne ve Türkiye turizmine hizmete sunacağız, suya indireceğiz. Edirne'de turizmin dışında su taşkınlarında da bu tekneler arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak. Bu teknelerin asıl amacı da alında su taşkınlarında ve afetlerde kullanılacak olmasıdır" şeklinde konuştu.

"Kızılay'ın zararı yok"

"Bu benim kendi projemdi ama arkadaşlarla görüşerek bu projeyi Kızılay'a lanse ettik" diyen Çakay, "Bu projede başarısızlık söz konusu olursa ben Kadir Çakay olarak tekrar aynı şartlarda ben almayı taahhüt ediyorum. Kesinlikle o konuda Kızılay'a bir zararı yok. Başarılı olacağını düşünüyoruz, olmaması için bir sebep yok. Kiraya verilmeyerek, Kızılay bünyesinde iktisadi işletme kurulup, çalışacak personel sözleşmeli olarak Kızılay bünyesinde alınacak. Tekneler için kaptana ve yardımcısına ihtiyacımız var, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan bu teknelerin Türk Kızılay'ı Edirne Şubesinin malı olduğunu dile getiren Çakay, genel merkez aracılığıyla ihtiyaç durumunda diğer iller ve bölgelerde de kullanılabileceğini söyledi.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 17.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR-GAZ
 EMİROĞLU Denizcil..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 LORİ Denizcilik
 ARSLAN Shipping
 ARZU Denizcilik v..
 ATUNCO Shipping
 ERŞEN Denizcilik
 KAMAN Denizcilik ..
 İYEM Asya Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim