Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Sancaktar, Donanmanın gücüne güç katacak
Dünyanın en büyük savaş gemileri arasında yer alan ve Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında üretilen Sancaktar, Ekim 2017'de Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na (SSM) teslim edilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katılacak. Yerli ve milli olarak üretilen gemi Türkiye'nin deniz gücünü dünya denizlerinde temsil edecek.



Türkiye'nin denizlerdeki gücünü artırmak ve bu alandaki ihtiyaca yönelik dışa bağımlılığı azaltmak için harekete geçen devlet, yerli ve milli projelerin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeler içerisinde yer alan 'Sancaktar' geçtiğimiz günlerde denize indirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (ADİK) tarafından inşa edilen gemilerden ikincisi Sancaktar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına yönelik üretildi.

Türkiye'de inşa edilmiş en büyük savaş gemisi serisinin 2'ncisi olan Sancaktar Ekim 2017'de SSM'ye teslim edilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katılacak. Birinci gemi Bayraktar ise Şubat 2017'de göreve başlayacak.

Tedarik edilen amfibi gemiler; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek.

Türkiye'nin deniz gücü dünya sularında

Yerli ve milli olarak üretilen LST gemileri, şu ana kadar özel sektör askeri tersanelerinde yapılmış en kapsamlı gemiler olarak dikkat çekiyor.

Yardımcı sınıf bir gemi olan ve Tank Çıkarma Gemisi olarak da bilinen LST'nin ana görev fonksiyonu, Amfibi Harekat ve Ateş Desteği sağlamak. Sancaktar, amfibi harekat ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek. Böylelikle Türkiye'nin deniz gücü dünya denizlerinde temsil edilmiş olacak. Ayrıca savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu da milli olarak gerçekleştiriliyor.

Tüm saldırılara karşı korumalı

Donanma gücüne güç katacak Sancaktar tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Üst binası balistik korumalı gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip bulunuyor.

Silah sistemleri de var

Gemide bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak platform da var. Boyu yaklaşık 139 metre olan gemilerin, 18 knot maksimum sürat yapması öngörülüyor. Bununla birlikte gemide yerli üretim Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi bulunuyor.

Teknik Özellikler:

Toplam Boy : 138,75 mt.
Su hattı boyu : 130,80 mt.
En : 19,60 mt.
Deplasman : 7.125 ton
Başta su çekimi : 2,0 metreden az
Kıçta su çekimi : 5,0 metreden az
Maksimum sürat : 18 mil
Denizde kalma : 15 mil sürat ile en az 6.000 mil – 30 gün
Denizcilik : Deniz durumu 5 dahil kısıtsız kullanım, deniz durumu 6 da imkan ve kabiliyetlerin en az kısıtlama ile kullanımı.

Taşıma kapasitesi

Gemi Personeli : 12 subay, 51 Astsubay, 66 er
Amfibi personel : 350
Gemide toplam 566 kişilik yatak kapasitesi mevcut olacak.



Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 19.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALCOR Shipping
 GN GROUP
 S.S. Marmara Adas..
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 ATASOY Uluslarara..
 ESRA Denizcilik
 ERENLER Denizcili..
 MARDES Gemi
 MILLENIUM Yachtin..
 NARAL Deniz Taşım..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim