Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi bozuldu, personel gemiyi terketti
Bir aydır İtalya açıklarında bekleyen Vera Denizcilik firmasına ait “Oruç Reis” isimli kuru yük gemisi arızalandı. Gemideki Çarkçıbaşı ve 6’sı Hintli 9 mürettebat gemiyi terk etti.

Vera Denizcilik Şirketi'ne ait bir kuru yük gemisi, iddiaya göre çarkçıbaşı hatası nedeniyle bir aydır İtalya'da bekliyor. Gemide arızaya neden olan çarkçıbaşı Tolga S., 6'sı Hintli 9 mürettebatla birlikte geminin sancak filikasıyla gemiden ayrıldı. Geminin kaptanı ile 6 mürettebat ise kurtarılmayı bekliyor.



YANLIŞ YAKIT KULLANDI

İddialara göre; "Mv Oruç Reis" adlı gemiye, Estonya ve Litvanya'dan 31 bin 250 ton hurda demir yüklendi. Gemi, İzmir Aliağa'ya doğru sefere çıktı. Ancak çarkçıbaşının jeneratörlerde yanlış yakıt kullanması sonucu gemi İtalya'nın Cazorla açıklarında arıza yaptı. Yaşanan sorun üzerine şirket, gemiye yedek parça ve malzeme gönderdi. Çarkçıbaşı buna rağmen gemiyi hareket ettiremedi. Gemideki su deposunu boşalttı. Ardından da 3 Türk ve 6 Hintli mürettebatı yanına alıp geminin sancak filikasıyla kaçtı. Gemide kaptan Adnan Kadızade, 3 Gürcü ve 3 Türk mürettebatı mahsur kaldı.

'TERÖR ESTİRDİ'

Geminin kaptanı Adnan Kadızade, Sicilya Adası'ndaki Pozallo Limanı'na 7 deniz mili (11 kilometre) kala demirlemek zorunda kaldıklarını belirterek "Geminin bu duruma gelmesinin ana sebebi çarkçıbaşı. Köprüde bana saldırdı, iki üç defa ikinci kaptana saldırdı. Köprü üstünde terör estirmeye başladı. Onun yüzünden iki jeneratör de yandı. 21 Temmuz'da Cazorla'nın 7 deniz mili açığında 3-4 gün sürüklendikten sonra 85 metrede trafiğin içinde demirledik. 4-5 günlük kumanyamız kaldı, ne yapacağız bilmiyorum" dedi. Vera Denizcilik Şirketi Genel Müdürü Seyfullah Dalgın ise gemiyle sürekli olarak irtibat kurduklarını ve en yakın zamanda gemiyi Aliağa'ya çektireceklerini söyledi. Dalgın, şirketin sadece romorkör masrafının 110 bin euro (360 bin lira) olduğunu açıkladı.

ÇARKÇIBAŞI KİMDİR?

Gemideki makinelerin işletilmesi, bakımı ve onarımından sorumlu olan Başmakinist/Başmühendis’tir.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 25.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ


vera denizcilik
bende daha önce calıştım tıkır tıkır aldım parama gelelim oruc reiste su iddialar var yanlış yakıt kullanıldı pardon yani benzinmi lpgmi kullanıldı ya dizel oil olur yada fuel oil olur başka dümen var bu işte ben makina jenaratör tamiri yapıyorum tuzlada böle bişey duymadım yanlış yakıt diye birsey ya hararet yaptırtılar d.g yada deniz suyu valflerini bilerek kapattırtılar

Yazan: enver oğuz - 31.08.2016 10:39:41


Baş muh
Gemide bir tek Baş Mühendismi var acaba.Velevki Bas Müh. Hata yaptı,şirket neden servis göndermiyor.Bu haber ve Kaptanın söyledikleri tamamen yanlış ve hatalı bir haber.İtibar etmeyin.
Yazan: Vedat iLGAR - 29.08.2016 21:19:28


Gemide tek millet tek dil olmak büyük ihtiyaç.
Personel maaş ödemelerini gereksiz masraf gibi gören şirketlerin en büyük özelliği, Ukraynalı, Rus, Gürcü ve Hintli personel çalıştırmak.
Yazan: can ferligil - 29.08.2016 10:29:28


İlginç bir habercilik
Gemilerde çalışan bir ikinci mühendis olarak haberin saçma bir şekilde bilgisizce hazırlandı görülüyor. Silin bence bu haberi biraz ciddiyetsiz duruyor
Yazan: Güray Gümüş - 26.08.2016 08:26:04


iyi yapmış
vera denizcilik sahtekar bir firmadır. maaş ödemez kumanya almaz. kontrat parası vermez. demekki çarkcıbaşının canını yakmışsınız. süvari efendi sen adam olsan zaten o gemıde bu olaylar yaşanmaz idi. sende muhtemelen armatör yalakasısındır. carkcııbaşı size az bile yapmış.
Yazan: muzaffer özcan - 26.08.2016 06:31:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİLLA Denizcilik ..
 DOĞANBEY Denizcil..
 H M Denizcilik
 İSTANBUL MARİNE P..
 GÜNDEM Denizcilik..
 NEGMAR Denizcilik..
 İSKOMARİNE Denizc..
 SEALİON Shipping
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim