Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiadamları Disiplin Komisyonu kuruldu
Gemiadamlarının, Türk veya yabancı bayraklı gemilerdeki hizmetleri sırasındaki davranışlarının incelenmesi amacıyla, Gemiadamları Disiplin Komisyonu kuruldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının konuya ilişkin yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca verilen gemi adamı yeterliliğine sahip gemiadamlarının, Türk veya yabancı bayraklı gemilerdeki hizmetleri sırasında herhangi bir şekilde tespit veya rapor edilen mesleki yetersizlikleri, disiplinsizlikleri, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllere, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun olmayan davranışlarıyla görevi ihmalleri veya kasıtlı kötü davranışlarının incelenmesi amacıyla Gemiadamları Disiplin Komisyonu kuruldu.

Gemiadamlarının mevzuata, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllerine, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun olmayan davranışlarıyla görevi ihmalleri veya kasıtlı kötü davranışları, gemi işleticisi, gemi donatanı veya liman başkanı tarafından doğrudan idareye bildirilecek veya idare tarafından doğrudan tespit edilebilecek.

Ayrıca yurt dışında yabancı denizcilik idareleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde ortaya çıkan gemiadamı yetersizlikleri, kusur ve kabahatleriyle müeyyide gerektiren benzer durumlar da bu komisyon tarafından değerlendirilecek.

Söz konusu değişiklikle gemiadamlarının yeterlilik belgelerinin verilmesi ve sınavlarına ilişkin bazı düzenlemeler de yapıldı.

İlgili yönetmeliği görmek için TIKLAYINIZ




Kaynak: www.gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 08.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Şirketlerin Verdiği Sözler ve Havada Kalması?
Başlıkta da belirtdiğim gibi bu verilen sözlerin yerine getirilmemesini ne yapıcaz?

Yazan: Fehmi Pilanalı - 23.08.2020 16:33:52


vicdan bitik
vicdanı olmayan insana ne dersen de boş.gozunu surekli 3 kurus kazanan ınsanların sırtına bınmekde bulan bu sıste ,umarım bir gun geleceek allaha yalvarırken hakkını helal et dıyen ınsanları karsında,haklarını haram etmiş ve beddua etmiş insanları bulacaklar.bir gun gelecek acısı hepınızden cıkacak.açgoz ve paragoz zihnıyeteki insanlar bunlar.armatorude aynı basımızdakı en tepedekılerde...cebım dolsun vatandaş aç karnına ilacını içsin..topunun abv.
Yazan: ahmet - 22.05.2019 15:56:52


Komisyon yds
Boyle işler bizden başka kimseden çıkmaz Yds Den 70 al (sınava girmeden Boğaz içi İngiliz hazırlık okuyun ) haydi Yds 70 aldın sonra yapılan diğer sınavlara girmeye hak kazanın sonra o sınavları gecın kaptan olun sonra denetlemeden geminin geçemediginin kabahati kaptana dayatın. Kaptanın harıta talebine karşılık Türk bayraklı gemilerde armatör kaptana gibraltarı dönünce solda liman dıyen armatorlerın zıhnıyetıni tersanelerde sac işi çıkarma kalınlıkları yüksek yaz diyen yonetıcilerin koltuklarını evrakları eksık personeli gemiye atayan rapor edilmesine karşın gemide tutan personel müdürlerini altında 50 delikle sefer atan Türk bayraklı gemileri seferden men etmeyin personele dayatın her şeyi gemiye malzeme göndermeyen şirkette kaptan aksaklığı uygunsuzluğu nasıl düzeltecek personel ingilizcesinden yurt dışında madde yiyen gemideki insana o ehliyeti siz vermediniz mi geçmişte eğitim sisteminizi belirlerken aklınız nerdeydi İngilizce hazırlıgı zorunlu tutsaydınız her okulda ama yok o zaman okul sayısı azalır personel sayısı buna bağlı olarak azalır maaş artar armatörün işine gelmez oldugu İçin kanun yoktu bu çuval incire ehliyet ver sonra pscden madde yedin diye Kaptanın ehlıyetını al maaşını ödemeyen armatöre ağzını açma ıtf yaptı diye personeli kara liste yap sigortam yatmadı veya askeri üçretten yattı ama maaşın bundan yüksek neden böyle dediğinde biz öyle yatırıyoruz işine gelirse çalış gelmiyorsa ayrıl diyen şirketin kapısına gitme hesap sorma onu söyleyen muhteremi oyma sonra gel personele disiplin hadi canim sende
Yazan: Şevket - 29.03.2018 19:40:29


Gemi adamı çalışma koşulları
Gemi adamının gemide çalışma koşullarıni kabaca belirleyen MLC kurallarini Türk amatörler inin uygulamasını sağlayın ve eski kumcu zihniyeti ile çalışmaktan vazgeçin her parası olanın gemi sahibi olmadan önce gemi adamlarının aynı zamanda tersane işçisi olmadığını veya acil durumlar haric tamirci parti ekibi olmadığı ni ogretip .Haklı olarak gemilerde meydana gelen disiplinsizliklerin önünü almaya calisilmali araştırmalar yapılmalı. Saygılarımla.
Yazan: Orhan açık - 23.02.2018 19:39:28


Vurun abalıya
Devletin, hükümetin başka işi kalmadı sırada bu mu var.Gidin önce armatörleri budayın.Standart getirip gemileri buna göre denetleyin.Armatör hayası kalın geldi de gemiadamına mı göz diktiniz.Gemiadamının yeterliliğinde sıkıntı görülüyorsa ehliyet vermeyin.Veriyosanız da kabahati kendinizde arayıp kendinizi cezalandırın.Hicbir mesleki tecrübeye haiz olmayan tepeden inme dalkavuklara bizim meslegimizi sorgulatma hesabı güden zevat hepinizi gözünden öpeyim.
Yazan: yakut durmus - 23.12.2017 12:27:25


disiplin komisyonu
Denizciler Sendikasının vaki itirazına binaen Bu komisyonun yürürlüğü danıştayca durduruldu.
Yazan: muammer akkaya - 16.11.2017 14:35:45


iyi danslar
degerli arkadaslar bu islerin bu duruma. gelmesinin sebebi biz denizcileriz .karada is gucu bittigi icin herkes denize. ve gemilere geldi umudu olmayan insanlar gemide hayat var diye.geliyorlar denizdeki akli ile karada is yapiyor sonra kayip edip denize tekrar uzun sure maaslar ayni buda bizim sahiplerin isine geliyor .gemilerimize sahip cikalim .gercek denizcilere cagri yapiyorum.
Yazan: seaslave - 9.06.2017 10:48:34


Köleleşen Denizciler
2008 yılında denizcilerin AĞIR HİZMET ini kaldırarak çok büyük bi yeniliğe ! adım atan yöneticilerimiz şimdi de GEMİADAMI DİSİPLİN Kurulu kuruyormuş. GEMİADAMI yerine GEMİKÖLELERİ DİSİPLİN KURULu kurun daha açıklayıcı olur. Personeline saygı &sevgi göstermeyen ve onları kölesi gibi gören zihniyet & armatörler nedeniyle denizcilerimiz yavaş yavaş denizden soğumaktadır. LÜTFEN TÜM DENİZCİLERİMİZ BU KÖLE TACİRLERİNE GÜVENİP BÜYÜK BORÇLARIN ALTINA GİRMESİN. eviniz arabanız eski olsun ama İnsanları köleleştiren bu zalimlere köle olmak için sıraya girmeyin. Gidin sandalla balık tutun gerekirse ama Onurunuzu yitirmeyin. MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE Çıkmak yerine Ortaçağ a doğru adım adım ilerliyoruz .İnsan Hakları ve MLC konusunda. Umarım Denizcilerinde haklarının olduğu bir gün akıllarına gelir de birazda bizleri de memnun edecek kanun ve yasalar gündeme getirirler. Başbakan ın ve Cumhurbaşkan ının Oğullarının gemilerinin hepsi YABANCI BAYRAK VE TÜRK PERSONEL ÇALIŞTIRMIYORLAR...NE KADAR DA VATANSEVER YÖNETİCİLERİMİZ VAR. NE MUTLU BİZE...Saygılarımla...
Yazan: uzakyol kaptan - 8.12.2016 21:57:04


dingil
ne örfü ne adeti sokarım disiplin kuruluna yasa 1967den kalma ilk önce çağdaş çalışma yasası yapın gemilerde tersane işçisi tamir ekibi gibi insanlar çalışıyor.
Yazan: yavuz akyol - 13.09.2016 11:03:58


sistm
Denizciler ne sartlarda çalışıyor kimse arastirmiyor sormuyor disiplin komisyonu kuruyolarmis cok buyuk ilerleme artik turk denizciligi bu kararla dunyada bir numara olur turk denizciligi dibe vurdu bunlarin haberi yok siz once calisma sartlarini bi arastirin kumanya varmi maas gununde yatiyomu gunde kac saat calismak zorunda birakiliyo denizciler ondan sonra böyle gereksiz islerle ugrasin yeni karar yeni belge daha cok para devlete böyle adaletsiz bi sistemmi olur rabbim bizi bu meslekten ve bu zalim insanlardan kurtarir inşallah
Yazan: adaletsiz - 10.09.2016 03:19:47


kalpazan
Simdi bu olay gemide calısıp parasını zamanında alamayan ve sonrasında gemiden ayrılan denizcilerin ilgili denizcilik kalpazan firmaları tarafından sikayet edilmesi sonucu belgerini iptaline kadar giden bir yolmu acıyor .bu nasıl iştir simdi bu olayda nasıl bir adalet cizgisi var insanların kaderi seref tabiyesi kalmamıs insanlaramı teslim edilecek. Yazıklar olsun
Yazan: denizci - 9.09.2016 04:57:27


hikaye
gemilerde millet maaşını alamıyor sigortası yatırılmıyor yada eksik yatırılıyor kumanya çoğu gemide çok kötü yaşam koşulları kötü sosyal imkanlar yok mesai saatleri uzun insanlar bazen 24 saat den fazla çalıştırılıyor yatak yorgan nevresim yok bunların düzeltilmesini istersen disiplinsiz olacaksın siz önce armatör disiplin komisyonu kurun gemilerin çalışma şartlarını adam edin tabi gücünüz yeterse
Yazan: atilla genç - 8.09.2016 10:38:53




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CoShip
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 GİSAN Gemi
 POLATHANE Denizci..
 DALYAN Denizcilik
 DERİN Dalgıçlık
 FORSA Uluslararas..
 GUNGOR Shipping
 ALMEYDA
 HAMALOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim