Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Greenpeace'in gemisi Rainbow Warrior Bozcaada'da
Greenpeace'in efsane gemisi 'Rainbow Warrior', 'Güneşe yelken aç' sloganıyla çıktığı yolculukta, Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'ya geldi. Bozcaada Forum üyelerinin, ada açıklarında karşıladığı gemi, gün boyunca ziyaret edildi.



Greenpeace'in gemisi 'Rainbow Warrior', dün saat 07.30'da 'Daha güzel, daha yeşil, daha umut dolu ve daha güneşli bir gelecek' amacıyla Bozcaada Limanı açıklarına demir attı. Rainbow Warrior'u bir tekne ile Bozcaada Forum üyeleri karşıladı. Çevre dostu gemiyi 'Hoşgeldiniz' pankartıyla karşılayan forum üyeleri, ardından Rainbow Warrior'u ziyaret etti. Pazar gününe kadar adada kalacağı öğrenilen gemiyi, Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz ve Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan da ziyaret etti. Grup üyeleri, Başkan Yılmaz'a, hem gemi hakkında hem de çevre dostu projeler hakkında bilgi verdi.

7'DEN 70'E ZİYARET

Rainbow Warrior'da yer alan 1255 metrekarelik yelken alanı sayesinde yaptığı yolun yüzde 80'ini rüzgarla kateden efsane gemiye, Bozcaadalılar ve tatilciler de yoğun ilgi gösterdi. Saat 13.30'da ziyarete açılan gemiyi, çiftler ve aileler akşam saatlerine kadar gezdi. Türkiye'de güneş enerjisi kullanımını arttırma amacıyla Türkiye turuna çıkan efsane geminin mürettebatı ziyaretçileri dans ve alkışlarla karşıladı. Ardından personel ziyaretçilere gemi hakkında bilgi vererek, bütün bölümlerini gezdirdi. 'Güneşe yelken aç' sloganıyla güneş enerjisi kullanımını arttırmaya yönelik kampanyalar düzenleyen Greenpeace üyeleri, gemiyi ziyaret edenlere son olarak toplantı salonunda kısa filmler izletti. Greenpeace yetkilileri, Bozcaada Limanı'na da, stant ve güneş enerjisiyle çalışan sistemlerin tanıtıldığı bir çekme karavan koydu.

RAINBOW WARRIOR'UN GEÇMİŞİ

Rainbow Warrior gemisinin adı, Kızılderili Cree kabilesinin bir kehanetine dayanıyor. Kehanete göre, 'Gün gelecek, yerküre hastalanacak. İşte o zaman, dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerden, lafa değil işe bakan insanlar toplanıp bir kabile oluşturacak. Bu kabile yerküreyi iyileştirmek için çalışacak. Ve bu kabilenin ismi 'Gökkuşağı Savaşçıları' (Rainbow Warrior) olacak. Greenpeace'in ilk Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) gemisi, 1985 yılında Fransız hükümeti ajanları tarafından bombalanıp batırıldı, ikinci gemi ise 20 yılı aşkın süre boyunca çevre suçlarıyla mücadele ettikten sonra 2011 yılında emekliye ayrılarak Bangladeş'te bir hastane gemisi olarak hizmet vermeye başladı. Türkiye'ye ilk kez gelen bu üçüncü gemi ise, Greenpeace'in 40. yılı olan 2011 yılında çevre mücadelesine başladı. Gemi, 1255 metrekarelik yelken alanı sayesinde, karbon ayak izini en aza indirecek şekilde tasarlandı.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 17.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİLGİLİ Denizcili..
 VERA Denizcilik
 BERRAK Denizcilik
 V-GO Yachting
 CTM Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 MED MARİNE Kılavu..
 DOLFİN Denizcilik..
 KAYRAPORT Liman I..
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim