Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yılın en iyi teknesi Türkiye'de üretildi
Türkiye’nin ilk ve tek seri yelkenli tekne üreticisi Kıraça Holding’e bağlı şirketlerden Sirena Marine’nin yeni modeli Azuree 41, ‘Performance Cruiser’ kategorisinde yılın en iyi teknesi seçildi.



Kıraça Holding’e bağlı Türkiye’nin ilk ve tek seri yelkenli tekne üreticisi Sirena Marine’nin kendi yarattığı markası Azuree’nin son modeli Azuree 41, ‘Performance Cruiser’ kategorisinde en iyi tekne seçildi. İngiltere’nin en büyük denizcilik fuarı olan Southampton Boat Show’da gerçekleştirilen Sailing Today dergisinin düzenlediği ödül töreninde ‘Azuree 41’ rakipleri ‘Dehler 46, J/112E , Arcona 465 ve Maxi 1200’ü geride bırakarak büyük ödülün sahibi oldu. Gövde ve dış tasarımı Rob Humphreys, iç yerleşimi ise Tommaso Spadolini imzasını taşıyan Azuree serisinin en yeni modeli olan Azuree 41’in dünya prömiyeri ise geçtiğimiz hafta Cannes Boat Show’da gerçekleştirilmişti. Ödüllü tasarımı ve modern çizgileriyle keyifli rotalarda konforlu ve hızlı bir şekilde yelken yapmak isteyenler için özel olarak geliştirilen Azuree 41; her koşulda deniz tutkunlarına güvenli ve keyiflli bir seyir yapabilme imkanı sağlıyor. Sirena Marine CEO’su İpek Kıraç’ın da katıldığı ödül töreninde, Sailing Today editörü Sam Fortescue yaptığı konuşma ile Azuree 41’in üst düzey konfor ve performansından övgü ile bahsetti.

100 MİLYON EURO YATIRIM YAPILDI

Azuree 41 ile aldıkları ödülün önemine işaret eden İpek Kıraç, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu ödül bizim için çok önemli bir dönemde geldi. 3’üncü markamızın da tanıtımını gerçekleştirmiştik. Yeni markamız ile motor yat alanında öne çıkacak çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Azuree 41 teknesi Avrupa’da en önemli fuarda yılın performans teknesi seçildi. Bu bizim için anlatılması çok zor bir duygu. Çok gururlandık. Ödüllere devam edeceğiz. Çünkü ürünümüze çok güveniyoruz.”

u alanda yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren İpek Kıraç, “Bugüne kadar 100 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptık. Bir kompozit merkezi oluşturduk. Otomotiv, tren ve otobüs parçaları da üretiyoruz. Yeni marka ve modellerimiz de devam ediyor. İnşallah devam edecek çünkü büyümek istiyoruz. Bu markaları yaratırken esas yapmak istediğimiz şey kaliteli bir Türk teknesi algısı yaratmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum” dedi.

8 yılda dünya devi oldu

KIRAÇA Holding bünyesinde Türkiye’de dünya markaları yaratmak vizyonuyla kurulan ve Azimut - Benetti Grubu ile işbirliğini yeni projelerle güçlendiren Sirena Marine, 2008 yılında dünya deviyle olan işbirliğini ortaklığa dönüştürerek bir ilke imza attı. Azimut ve Benetti Grubu’nun ilk defa İtalya dışında üretim yapmaya başladığı bu ortaklık neticesinde Sirena Marine, motoryat üretim yelpazesini genişleterek 2008 - 2011 yıllarında 30 adet Azimut 55 üretti. Bugün üretimi yıllık 60 tekne kapasitesine ulaşan Azimut 38 ve Azimut 40S, tüm dünyaya ihraç ediliyor. 2012 yılından bu yana Magellano 43 de Sirena Marine Fabrikası’nda üretilmeye başladı. Sirena Marine ayrıca Türkiye’nin ilk seri üretim yelkenli markası olan Azuree’nin de yaratıcısıdır. Azuree 33, Azuree 33C, Azuree 40 , Azuree 46 ve son olarak Azuree 41 tekneleri, Sirena Marine tasarım ve mühendislik ekiplerinin dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği ile geliştirilerek üretiliyor. Sirena Marine kendi yarattığı Azuree markası ile ilk tekneyi 2010’da suya indirmişti.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 21.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 TURKON Holding
 GÜLCEM Denizcilik..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 IMB Shipping and ..
 DİNÇER Yatçılık
 GÖCEK Yatçılık
 BORLU Çevik Akary..
 SAAT VE SAAT
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim