Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yerli tasarım enerji gemileri 5 ülkeyi aydınlatacak
Tamamı Türk üretimi olan enerji gemileriyle 5 ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Karadeniz Holding, yeni tasarım Osman Khan ve Orhan Ali Khan’ı Dünya Enerji Kongresi’nde tanıtacak.

Karadeniz Holding'in uluslararası iştiraklerinden olan Karadeniz Powership filosuna toplam 1.200MW gücünde 4 yeni enerji gemisi daha katılıyor. Tamamı Türk mühendislerinin tasarımı olan ve Türk tersanelerinde üretilen her biri 480MW'lık Karadeniz Powership Osman Khan ve Karadeniz Powership Orhan Ali Khan'ın yanı sıra her biri 120MW'lık Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey enerji gemileri dünya denizlerine açılıyor. Karadeniz Powership, Osman Khan ve Orhan Ali Khan'ı Dünya Enerji Kongresi'nde tanıtmaya hazırlanıyor.



Karadeniz Holding CEO'su Orhan Karadeniz, enerji gemilerinin 5 ülkenin elektrik ihtiyacının önemli kısmını temin edebildiğini söyledi. Karadeniz, "Hem sıvı yakıt hem de doğal gazla elektrik üretebilen enerji gemileri, ülkelerin elektrik şebekesine yüksek gerilim seviyesinden bağlanarak, sadece bulundukları noktada ya da şehirde değil, gittikleri ülkenin her köşesinde elektrik ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyorlar. Enerji gemilerimiz kullanılan son teknoloji ve özel tasarımlarıyla enerji verimliliği konusunda da hassas ve çevre dostu bir alt yapıyla inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

2 BİN 700 MW ÜRETİM HACMİ VAR

Powership'lerin tasarım ve mühendislik çalışmalarının İstanbul merkez ofisinde yapıldığını belirten Karadeniz, "Üretimi ise Tuzla'daki Sedef tersanesinin yanı sıra Gemak ve Yalova'daki Hatsan tersanelerinde gerçekleşiyor. 6 bine yakın gemi inşa ve yan sanayi çalışanına istihdam sağlıyoruz" diye konuştu. 13 gemi ve 2 bin 7000 MW'lık üretim hacmiyle dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip olduklarını vurgulayan Karadeniz, Güney Irak'ın yüzde 15'i, Gana'nın 22'si, Lübnan'ın 27'si, Zambiya'nın 16'sı ve Endonezya'nın yüzde 31'inin elektriğini sağladıklarını aktardı. Karadeniz, "Gana ve Endonezya'da devreye girecek yeni gemilerimizle bu ülkelerdeki üretim kapasitemiz daha da artacak" dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERE ENERJİ İHRAÇ EDİYOR

Orhan Karadeniz, acil enerji ihtiyacı olan ülkelerin hedef pazarları olduğunu belirterek, "Başlangıçta Afrika ve Asya'da bu tarz bir talep olduğu için o bölgelere yöneldik ama proje büyüyünce Powership'in en gelişmiş ekonomiler için bile vazgeçilmez bir çözüm olduğu görüldü" dedi. Karadeniz, gelişmekte olan ülkenin yanı sıra, gelişmiş ülkelerde de enerji ihraç edebildiklerini sözlerine ekledi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 10.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇETİNKAYA Denizci..
 INTERTRANS Denizc..
 BEYKİM Petrolcülü..
 ACT Deniz Taşımac..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 PRUVA Yatçılık
 UZMAR
 HAY Shipping
 KAPTAN Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim