Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Karakol gemi' 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor
Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" olarak görev yapan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni son 10 yılda yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" görevi yapan ve sonrasında Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veren savaş gemisi, 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, "keşif-karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan "karakol gemi", Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı. Yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gören gemi, aynı zamanda "Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi" olma özelliğine sahip.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" görevi yapan ve sonrasında Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veren savaş gemisi, 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, "keşif-karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan "karakol gemi", Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı.

Yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gören gemi, aynı zamanda "Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi" olma özelliğine sahip.

''Ziyaretçi sayısı Gölcük nüfusunun çok üstüne çıktı''

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yarhisar Müze Gemisi'nin donanma kenti Gölcük'ün en önemli sembollerinden biri olduğunu belirtti.

Müze geminin yoğun ilgi gördüğünü aktaran Ellibeş, "Donanmamızda 40 yıl görev yaptıktan sonra 10 yıldır da ilçemizde müze olarak hizmet veren Yarhisar Müze Gemimizi, Kavaklı sahilimizde gururla vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Son ziyaretçi sayımızla Gölcük nüfusunun çok üstüne çıkarak 193 bin 35 sayısına ulaştık. Yerli-yabancı tüm misafirlerimizi müzemizi gezmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 11.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEA PIONEER Deniz..
 MNT Denizcilik Ta..
 EGETAN Denizcilik
 AKDEN Denizcilik ..
 AKAR Deniz
 YENAL Denizcilik
 BLUETANKERS
 SEAHAWK Training ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 LNS Marine Ltd. Ş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim