Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Dev Disney ekibi İspanya'da Türklere emanet
Miray International Turkey ve IO'S Shipbrokers İstanbul denizcilik firmaları, çok önemli bir ihalede yabancı rakiplerini geride bırakarak İspanya'da dev bir projeye imza attı.

İspanya'nın liman kenti Cadiz'de devlete ait bir tersanede 33 gün süreyle bakıma alınan Disney'in dev eğlence gemisinin 3 bin 300 kişilik personel ve teknik ekibi, bu iki Türk firması tarafından sağlanan 3 gemide yüzer otel hizmetiyle ağırlanıyor



875 odasında 2 bin 400 yolcu ağırlama kapasitesine sahip 294 metre uzunluğundaki 'Disney Wonder' cruise gemisi, 5 yılda bir yapılan rutin bakımını görmek üzere, dünya denizlerindeki eğlenceli seyahatlerine ara vererek, İspanya'nın liman kenti Cadiz'de bulunan bir tersanede havuza alındı.

TOPLAM 4 BİN KİŞİ

Yaklaşık 1000 kişilik kendi sabit mürettebatı bulunan Disney Wonder'ın havuzdaki her tür bakım ve onarımı için günlerce gemide çalışacak 2 bin kişiyi aşkın teknik ekip de göz önüne alındığında, 3 bin 300 kişinin konaklaması ve ağırlanması için dev bir operasyona ihtiyaç duyuldu.

Disney Wonder gemisinin personeline hizmet sağlayacakların sayısı da eklenince toplam 4 bin kişilik bir sayıya ulaşıldı.



YABANCI RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTILAR

Tamamen yerli iki Türk denizcilik şirketi olan 'Miray International Turkey' ve ‘IO’S Shipbrokers İstanbul', bu ihtiyacın karşılanması için açılan ihalede yabancı rakiplerini geride bırakarak projeyi aldı.

3 BÜYÜK GEMİ YÜZER OTEL OLDU

Çalışmaları halen devam etmekte olan mürettebat ve teknik ekibin gemiye yakın olabilmesi için ‘yüzer otel’ formülü tercih edildi. İki firma, bu amaçla 3 büyük gemi alarak, gemi ve bakımda görevli 3 bin 300 kişinin tüm konaklama ve yeme-içme hizmetlerini üzerine aldı. Gemilerden ikisi İtalya'dan, 1'i ise Tunus'tan kiralandı.

GÜNDE 5 BİN YUMURTA, 12 BİN EKMEK, 2,5 TON ET!

Bu gemilerde günlük 5 bin yumurta, 12 bin baget ekmek, 2,5 ton et, 500 kilo pirinç ve 2 ton içme suyu tüketiliyor.
Sabah, öğle, akşam ve gece yemekleri hiç aksamadan aynı sıcaklıkta ve lezzette cıkıyor.

Dünyaca ünlü ve Disney gemilerinde daha önce aşçıbaşılık yapmış Culinary Müdürü İsmail Uyguner ve ekibi bu büyüklükte servisi vermek için 24 saat çalışıyor.



Dev operasyonun Proje Yöneticisi olarak görev yapan IO'S Shipbrokers firmasından Özlenen Öztek'in verdiği bilgiye göre IO'S firması, projenin ticari ve hukuki destek işlerini üstlenirken, ana kontrat sahibi Miray International da konaklama, yeme-içme, mürettebatın idaresi ve tüm diğer formalitelerle ilgileniyor.



MİRAY’IN SAHİBİ UĞURLU: DÜNYANIN EN BÜYÜK KURU HAVUZ PROJESİ

Bu kadar büyük bir operasyonun denizcilik tarihinde bir ilk olabileceği belirtiliyor.

Miray International firmasının sahibi Vedat Uğurlu, Dünyanın en büyük kuru havuz projesini yapmak, 4 bin kişiye hizmet etmek ve bunu bir Türk firması olarak 3 gemiyle yapmak hepimiz için ayrıcalık. Devamı gelecek. Tek üzüldüğüm taraf ise, Türkiye'de her türlü imkanımız varken bunu İspanya'da yapmak" diye konuştu

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SEYAHATLERİNE TEKRAR BAŞLAYACAK

Disney Cruise Line firmasına ait Disney Wonder gemisinin önümüzdeki günlerde havuzdan çıkıp, yenilenmiş olarak dünya denizlerindeki eğlenceli yolculuklarına kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.




Kaynak: Posta
Eklenme tarihi: 13.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEGASTAR Daily Bo..
 YAKAMOZ Denizcili..
 ONUR Denizcilik v..
 KEVSER Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
 DENİZSAN
 AKAR Shipping
 KİRAZOĞLU Denizci..
 DADAYLILAR Shippi..
 DALICI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim