Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
TCG Büyükada'dan Aden Körfezi'nde yardım gemisine refakat
TCG Büyükada korveti, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) gerçekleştirilen Etiyopya ile Somali'ye insani yardım faaliyeti kapsamında, yardım malzemelerini taşıyan M/V Lila gemisine deniz haydutluğu açısından riskli olan Aden Körfezi'nde intikali süresince refakat etti.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, AFAD tarafından gerçekleştirilen Etiyopya ile Somali'ye insani yardım faaliyeti kapsamında yardım malzemelerini taşıyan M/V Lila gemisine, Kızıldeniz'den itibaren deniz haydutluğu açısından riskli olan Aden Körfezi'nde intikali süresince TCG Büyükada (F-512) korveti tarafından refakat ve koruma görevi başarıyla icra edildi.

TCG Büyükada, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde deniz haydutluğu ile mücadele görevi yapan "Çok Uluslu Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF 151)"e de destek sağlıyor. Bölgede ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi, Savunma Sanayii ve Milli Gemi Projesi'nin tanıtımı amacıyla liman ziyaretleri ile ikili eğitimler icra ediliyor.

TCG Büyükada, 6 Ekim'de Umman Salalah ve 10-12 Ekim tarihleri arasında da Katar Doha'ya liman ziyaretleri yapıldı.

TCG Büyükada Komutanı tarafından 11 Ekim 2016 tarihinde Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Filotilla Komutan Yardımcısı Tuğamiral Halid Cleil Al-Ruwaili makamında ziyaret edildi. Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezinin (ÇUDGMM) (Aksaz/Marmaris) katkılarıyla Katar Deniz Kuvvetleri Bağlısı Qens Barzan (Q-04) hücumbotu personeline gemiye çıkma eğitimi verildi, su üstü harbi, genel yangınla mücadele ve hasar kontrol eğitimleri gerçekleştirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin milli gemi konseptinde inşa edilmiş ikinci gemisi olan TCG Büyükada'nın, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde Türk bayrağını dalgalandırmaya, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve bölgede yer alan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla liman ziyaretlerine devam edeceği ifade edildi.

Milli Gemi Projesi'nin tanıtımı için Kuveyt, Karaçi, Cibuti ve Cidde'de bilgilendirme faaliyetleri düzenleneceği kaydedildi.



Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 13.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Makina San. ..
 DENSAN Denizcilik
 EMEK MARIN Ltd. S..
 AKAR Deniz
 FUL Denizcilik Lt..
 MAKSİMUM Denizcil..
 ORTAKS Shipping c..
 JEDI Yacht
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 ERDUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim