Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gearbulk ve Grieg Star, 130 gemilik filo oluşturmak için güçlerini birleştirdi
Global kriz, denizcilik şirketlerini birleşmeye zorluyor. Norveç merkezli Grieg Star ve İsviçre merkezli Gearbulk, filosunda bulunan gemileri tek bir şirket altında birleştirme kararı aldı.

Avrupa'nın en önemli kuruyük ve dökme yük taşıyıcı şirketleri Gearbulk ile Grieg Star, 130 gemilik kuruyük filosu oluşturmak amacıyla güçlerini birleştirme kararı aldı.

Filosunda 71 parça kuruyük ile dökme yük gemisi bulunan Gearbulk ve 59 kuruyük gemisini kontrol eden Greg Star, JV isimli şirket altında birleşmek amacıyla iyiniyet anlaşması imzaladı.

Yeni kurulacak şirketin 5 kişilik yönetim kurulunda Gearbulk'dan 3 isim yer alırken, Grieg Star'dan ise 2 kişi görev alacak. Şiketin yüzde 65'ini Gearbulk kontrol ederken, Grieg Star ise hissenin yüzde 35'ini de söz sahibi olacak.

Gearbulk Yönetim Kurulu Başkanı Kristian Jebsen'in yaptığı açıklamada, Grieg Star ile güç birliği yapmalarının müşterilerinin ihtiyaçlarına daha seri cevap vermek ve giderek kızışan rekabetçi pazarda alternatif oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

İki şirket operasyonlarının JV çatısı altında yapılmasının ciddi bir sinerji oluşturacağını söyleyen Grieg Star Yönetim Kurulu Başkanı Elisabeth Grieg, işbirliğinin paha biçilmez bir güven oluşturduğunu dile getirdi.

Ortak girişim şirketinin işlettiği gemiler sayesinde her kıtada güçlü bir varlık oluşacağını ifade eden Grieg Star Yönetim Kurulu Başkanı Elisabeth Grieg, JV'nin yerel ve küresel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında sıkıntı yaşamayacaklarını kaydetti.

İKİ ŞİRKET YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Gearbulk ile Grieg Star'ın güçbirliğiyle ortaya çıkacak JV, 130 gemilik dev bir kuruyük ve dökme yük filosuna sahip olurken, her iki şirketin bünyesinde bulunan diğer varlıklar yeni şirkete dahil edilmeyecek.

Gearbulk ve Grieg Star'ın kontrolündeki gemiler JV çatısı altında yer alırken, tüm gemi operasyonları ve işletmeciliği 2017 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçecek yeni şirketin üzerinden yapılacak.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 20.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AQUANAUT Diving
 NACİ SELİMOĞLU De..
 TCS Denizcilik
 ADAFARM Su Ürünle..
 EGE RORO
 MIRAY Internation..
 TEKNOMARİN Denizi..
 BORLU Çevik Akary..
 MFS Line
 KAPTANOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim