Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Rusya, Kırım işgali sırasında çaldığı çizimleri kullanıyor
Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin gemi inşaatında Kırım’da ele geçirilen Ukrayna’ya ait teknolojileri kullanmasına rağmen, Ukrayna söz konusu gemilerin üretimini engelleyemiyor.

Kırım’ı işgal ettikten sonra Rusya’nın, yarımadada gemi inşaatı ile ilgili ele geçirilen Ukrayna’ya ait belgeleri “Zubr” çıkartma gemilerinin inşaatında kullandığı bildirildi.

QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Kiev’de 1 Kasım tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Free Crimea projesi kurucusu Taras Berezovets, “Hava yastıklı gemiler başta olmak üzere eşsiz donanımın üretimi ile ilgili tüm belgeler Rusya tarafından ele geçirildi. Ve günümüzde Rusya, bu gemileri üretiyor, onların çok sayıda sözleşmesi var, onlar gemileri satın alıyor, ama şimdilik ihraç etmiyor. Rusya’da daha önce hiçbir şirket benzer bir gemi üretmemişti” açıklamasında bulundu.



Basın servisi katılımcılarından iktisatçı Taras Zagorodnıy, Rusya’nın söz konusu gemileri yurtdışına satmaya başlaması halinde Ukrayna’nın, gemilerin Ukrayna’ya ait belgelerin kullanımıyla üretildiğinden dolayı satışın yasaklanmasını talep ederek mahkemeye başvurması gerekeceğini belirtti.

Zagorodnıy, “Teorik açıdan Ukrayna, Zubr gemileri ile ilgili mahkemeye dilekçe verebilir ve bunu yapmalı, çünkü birileri bu gemileri satın almak isteyebilir. Söz konusu ürünün ihracatının yasak olduğu resmi olarak kabul edilirse, dünyadaki tüm ortaklarımız, Ukrayna’ya ait teknolojiler kullanılarak üretilen bu ürünlerin satın alınmasının yasak olduğu konusunda uyarılacak ve normal ülkeler bunu yapmayacak” diye kaydetti.

Daha önce Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım’da küçük şirket sayısının 15 kat azaldığı bildirilmişti. Böylece Kırım’ın işgal edilmesinden önce 2014 yılının verilerine göre yarımadada 15 bin küçük şirket faaliyet gösterirken, 2016 yılının Ocak ayı itibarıyla Rus işgalci kurumların istatistik verilerine göre yarımadada 1016 küçük şirketin faaliyet gösterdiği belirtildi.




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 02.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANMAR Denizcili..
 ROTA Gemi
 SUDE Denizcilik
 MP Uluslararası G..
 BATU Shipping
 HDR Denizcilik
 HANMAR Denizcilik
 SARP Turizm
 DOĞUHAN Denizcili..
 AKAR Deniz
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim