Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilikteki bu kriz mutlaka bitecek
2008 yılında yakın tarihin en büyük krizinin yaşandığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, küresel ticarette canlanma emarelerinin başladığını söyledi.

Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Yıldırım, Avrupa ülkelerinde büyümenin yok denecek kadar az olduğunu vurgulayarak, "Çin ve Hindistan'ı hariç tutarsak Türkiye büyümede bütün olumsuzluklara rağmen dünya ortalamasının iki katında bir performans gerçekleştiriyor" dedi. Krizin mutlaka biteceğini ifade eden Yıldırım, "Denizcilik belki 1 yıl, belki 1.5 yıl sonra tekrar o eski güzel günlerine dönecek" dedi.

ÇOK YATIRIM YAPILDI

Kendisinin de bir denizci olduğunu vurgulayan Yıldırım, AK Parti hükümetleri olarak, son 14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdiklerine işaret etti. Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizciliğimizin standardının yükselmesi, gemi adamlarımızın eğitim ve stajlarına yönelik yaptığımız yatırımlar çok dikkat çekici. Denizcilik eğitimi veren üniversite sayıları ve bölümler 3-5 kat arttı, 50'nin üzerinde okula sahibiz."

REKABET GÜCÜ ARTIRILMALI

Deniz ticaretinin ana unsuru olan filonun rekabet gücünün artırılması gerektiğini dile getiren Yıldırım, "Filoların yenilenmesi, kriz sonrası döneme hazırlanması için çok gayret edeceğiz. Yeni inşada yaşanan durgunluğa karşı mevcut filonun bakım onarım faaliyetleri bakımından hazır hale getirilmesi önem arz ediyor. Türkiye'de yeni inşadaki durgunluğun oluşturduğu olumsuzluğu kapatmak için bakım onarım tarafının ön plana çıktığını söylemek mümkün" dedi.

14 KAT DAHA UCUZ TAŞIMA MODELİ

Deniz taşımacılığının dünya ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, "Deniz taşımacılığı düşük maliyetli ve verimli olması özelliğiyle sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmaz bir sektör. Havayoluna göre 14 kat, karayoluna göre 6.5 kat, demiryoluna göre 3.5 kat daha ekonomik bir taşıma modeli. Bu özelliği dolayısıyla da en fazla deniz taşımacılığı kullanılıyor. Son 40 yıla baktığımızda dünya deniz ticareti filosundaki gemi sayısıyla, gemi boyutları 2 kat artarken, taşınan yük miktarı 4 kat arttı. Gittikçe daha büyük ebatlı gemiler devreye giriyor, daha büyük parsel taşımacılık yapılıyor" diye konuştu.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBULLİNES Den..
 KONVOY Denizcilik
 MARVEL Uluslarara..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 SİMPLYDİVİNG
 ALAPINAR Su Ürünl..
 SAFİR Gemi Tasima..
 PAPATYA Yat
 KAYIKHANE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim