Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tuzla’da inşa edilen 4 enerji gemisi yola çıktı
Dünyanın en büyük ‘Enerji Gemisi’ filosuna sahip Karadeniz Holding için Tuzla Sedef Tersanesi’nde üretilen 4 enerji gemisi, Gana, Myanmar ve Endonezya’ya yola çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törende 14 gemilik yeni bir filonun da ilk kaynakları atıldı. Karadeniz Holding CEO’su Orhan Karadeniz, “14 yeni gemiyle 4500 MW’a ulaşıyoruz” dedi.



Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde, 13 gemiyle dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karadeniz Holding için üretilen 4 enerji gemisi, Gana, Myanmar ve Endonezya’ya yola çıktı. Törende 14 gemilik yeni bir filonun da ilk kaynakları atıldı. Karadeniz Holding CEO’su Orhan Karadeniz, “İnşasına başladığımız 14 yeni gemiyle 4500 MW’a ulaşıyoruz. Bu kapasite dünyadaki birçok ülkenin kurulu gücünden daha fazla” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı törende, 2017 yılında inşa edilmesi planlanan 14 yeni enerji gemisi için ilk kaynaklar atıldı. Denize indirilen 480 MW’lik Karadeniz Powership Osman Khan Gana’ya, Karadeniz Powership Onur Sultan Myanmar’a, 120 MV kapasiteli Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey ise Endonezya’ya doğru yola çıktı.

TÜRK MÜHENDİSLERİ TASARLADI

Karpowership Enerji Gemileri, acil enerji ihtiyacı olan ülkelere çözüm bulmak için geliştirildi. Tamamen Türk mühendislerce tasarlanan gemiler Tuzla’da üretiliyor. Karpowership Enerji Gemileri bugün Lübnan’ın yüzde 27’sini, Gana’nın yüzde 22’sini, Zambiya’nın yüzde 16’sını ve Kuzey Sulawesi, Endonezya’nın elektrik ihtiyacının yüzde 31’ini karşılıyor. Ayrıca 3 Enerji Gemisi son altı senede Irak’ın da yüzde 15’ini karşıladı.

Dünyanın en büyük ‘Enerji Gemisi’ filosuna sahip olduklarının altını çizen Karadeniz Holding CEO’su Orhan Karadeniz, “Karadeniz Holding olarak Türkiye’nin elektrik ihraç eden ilk şirketiyiz. 13 Powership ile 2700 MW’ı aşan kurulu güç kapasitesine sahip dünyanın ilk ve en büyük Enerji Gemisi filosunu inşa ettik. Ayrıca inşasına başladığımız 14 yeni gemiyle 4500 MW’a ulaşıyoruz. Bu kapasite dünyadaki bir çok ülkenin kurulu gücünden daha fazla. Türk girişimcileri olarak Türkiye’nin mühendisleri, işçileri, tersaneleri, bankaları, yatırımcıları ve 2000’i aşan Karadeniz Holding ekibinin emeği ile hayata geçirdiğimiz bu projemizin gururunu yaşıyoruz” dedi.

YABANCI BAYRAKLI GEMİ KALMAYACAK

Başba Binali Yıldırım, Türkiye kıyılarında yabancı bayraklı yatlar, gemiler dolaşmasını istemediklerini dile getirerek, “Limanlarımızda başka ülkelerin bayrağını kıçlarında dalgalandıran gemi, yat istemiyoruz. Düzenlememizi yaptık, önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek devrim niteliğinde düzenleme getirdik. Türkiye’deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesi hatta dışarıdaki yat sahiplerini de Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk” diye konuştu. Yıldırım şöyle konuştu: “Türkiye’nin önünde çok güzel yılların olduğunu ifade etmek istiyorum. Her ne kadar ekonomimiz üzerine bir takım spekülasyonlar yapıyorlarsa da hiç kimse endişe etmesin, Türk ekonomisi dünyanın en iyi en gelişmiş ülkelerinin ekonomisinden daha sağlamdır, daha güçlüdür. 2017 yılı üreten, istihdam oluşturan, ihracatı artıran gerçek ekonomik kararlarımızla bir hamle ve başarı yılı olacaktır. Bu kriz de sona erecek bunu göreceğiz, gereken tedbirleri alıyoruz.” Karadeniz Holding’in de çok güzel iş yaptığını belirten Yıldırım, “Afrika’da Asya’da gelişmekte olan ülkeye sağladığı hizmetlerle büyük dua alıyor. Ülkemizin başarısını sosyal politikalar yönündeki ortaya koyduğu başarıyı da tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu sadece bir ticari mesele değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi. Sosyal sorumlulukta da Türkiye küresele anlamda bir çok ülkenin önüne geçti” dedi.

YATIRIMDAN KAÇAN ÇOK PİŞMAN OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük sorununun kendini doğru bir şekilde anlatamamak olduğunu belirterek, “Bunun asıl sebebi Türkiye’nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir, doğrusu bunu pek de bilemiyorum. Bu durum uzaktan bakıldığında görülen Türkiye manzarası ile ülkemizin hakiki durumunun çok keskin şekilde farklılaşmasına yol açıyor” dedi. Erdoğan, tanımayan birisinin Türkiye’ye baktığında şu manzarayı gördüğünü söyledi:

TIKIR TIKIR İŞLİYOR

“Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, Suriye ve Irak’taki gelişmelere müdahil olan, Karadeniz Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarına yanında, darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Mesele şu ki Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu madalyonun sadece bir yüzü, diğer yüzünde ne var: Öteki Türkiye’de her gün dünya çapında projelerinin açılışını yapan yenilerinin hazırlıklarını yapan en yıkıcı krizler karşısında hedeflerinden uzaklaşmayan gelişen Türkiye’dir. Gece darbe girişimi de olsa ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. 15 Temmuz’da darbe oldu ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya çıktı. 2.5 milyar dolar. Merkez Bankasıpiyasaya döviz sürmedi, benim halkın yastığının altındaki dövizleri ertesi sabahpiyasaya sürdü. Suriye ve Irak krizinde hiçbir yerden yardım gelmese de tüm dünyana örnek duruşu sergiliyoruz. Dev projeler art arda hayata geçiriliyor. Bu projeler için ne finansman sıkıntısı ne teknik kapasite sorunu yaşanır. Mesele güven, istikrar meselesidir. Bu istikrar olmasa dünyanın değişik ülkelerinden bu krediler gelmez.”
Bunun için her fırsatta Türkiye’nin kendisine inana güvenen yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmediğini ve etmeyeceğini yinelediğini vurgulayan Erdoğan “Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi işadamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyorum. Yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte düşmeyin. Geç kalırsanız pişman olursunuz. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye’ye kendi işadamlarımızın da dört elle sarılmaları gerek. Yatırımları erteleme yanlışına düşmeleri ise kendisine kaybettirir. Ben ülkeme vatandaşıma nasıl güveniyorsam işadamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz görüntü bu güvenin ispatıdır” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A TELEFON

Töreninin başında Başbakan Yıldırım’a bir telefon geldi. Saygı duruşu nedeniyle görüşmeyi kısa kesmek zorunda kalan Yıldırım, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından protokoldeki yerinden kalkarak, Başbakanlık otobüsüne geçti. Başbakan burada bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan tuttuğu notları daha sonra protokolde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 14.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARYA Shipping & ..
 THH Shipping
 ALERİA Denizcilik..
 ONUR Deniz Nakliy..
 JASMİNE COURT Hot..
 BERK Turizm Yatçı..
 SOYLU Denizcilik ..
 MAK Denizcilik Ti..
 TUNCMETE Denizcil..
 NAVİGA Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim