Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Mersin limanı Mega gemileri ağırlıyor
Mersin Limanı’nın dünya limanlarıyla rekabet gücünü artırmak ve mega gemilerin limana uğramasını sağlamak amacıyla inşa edilen Doğu Akdeniz Terminali hizmet vermeye başladı.



1,5 yıl gibi kısa sürede tamamlanan yeni terminal, 18 bin TEU kapasiteli gemilerin Mersin Limanı'na yanaşması için gerekli tüm donanıma sahip. 500 metre uzunluğundaki rıhtımı, çevre dostu son teknoloji ekipmanları, gerekli elektrik ihtiyacını karşılayacak 15 bin 500 voltluk trafo merkezi ve 106 bin metrekare geri sahası, Mersin Limanı'nın Akdeniz çanağındaki konumunu daha da güçlendirdi. Yeni terminalin hizmete başlamasıyla limanın yıllık konteyner elleçleme kapasitesi 1 milyon 800 bin TEU'dan 2 milyon 600 bin TEU'ya ulaştı.

KORUMA TABAKASI

Yeni rıhtımın önünde bulunan 30 m genişliğinde bir alanın -17.50 metre derinliğe taranmış olmasıyla yanaşan gemi pervanelerinin aşındırıcı etkilerine karşı bir koruma tabakası da oluşturuldu. MIP yeni terminalde sunduğu olanaklarla, mega gemilere Mersin'in kapılarının açılmasını sağladı. İlerleyen süreçte direkt seferlerin açılması ve sefer sürelerinin kısalmasıyla Mersin Uluslararası Limanı'nın Orta Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin de ana limanı olması öngörülüyor. Tüm bu yatırımların sonucu olarak, bugün yıllık 1 milyon 500 bin TEU konteyner, 9 milyon ton konvansiyonel yük elleçleniyor. Ayrıca Doğu Akdeniz Terminali'nin sahip olduğu altyapı ve ekipman ile limanın yıllık konteyner elleçleme kapasitesi 1 milyon 800 bin TEU'dan 2 milyon 600 bin TEU'ya ulaştı. Gelecekte dünya ölçeğinde bir limanı Mersin'e kazandırmayı hedefleyen MIP, ülkenin orta ve uzun vadeli ticaret hedeflerini karşılayabilmek, ayrıca her gün değişen ve hızla gelişen limancılık sektörüne ayak uydurulabilmek için stratejisini sürekli büyüme olarak belirledi. 2007 yılında işletim hakları karşılığı ödenen 755 milyon dolara ek olarak, toplam 250 milyon TL'lik yatırım yapılan limanda, 170 milyon dolar maliyetle inşası tamamlanan Genişleme Projesiyle (East Mediterranean Hub- EMH) toplam yatırım bedeli 1 milyar doların üzerine çıktı. Altyapı, teknoloji ve insan kaynağı olarak yaptığı yatırımlar yanında, yarattığı ekosistem ile kente ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan MIP, hizmet verdiği 17 konteyner operatörü ile birlikte 100'den fazla limana bağlantı kuruyor.

6 BİN 200 MÜŞTERi

Mevcut durumda dünya çapında düzenli hizmet verilen 6 bin 200 müşterisiyle Türkiye'deki konteyner limanları arasında yüzde 17,8'lik, ithalat-ihracat konteyner iş hacmi bakımından ise yüzde 25,8'lik pazar payına sahip. Operasyonel olarak 2015 yılında, bölgesel ticari ve politik gelişmelerden olumsuz etkilenen Mersin Uluslararası Limanı'nda, 2015 yılında elleçlenen konteyner hacmi bir önceki yıl elleçlenen 1.50 milyon TEU'ya göre yüzde 2 azaldı ve 1.47 milyon TEU olarak gerçekleşti.





Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 16.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İYEM Asya Denizci..
 LARA Denizcilik T..
 TGS Shipping Serv..
 UZAKLAR Denizcili..
 MIRAGE
 AKMAN Dalış Merke..
 DOĞRU Denizcilik
 KALE Grubu
 EGE Sualtı Gemici..
 SEAHORSE Shipping..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim