Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Gazimağusa Limanı felç oldu
Gazimağusa Limanı’nda 11 gemi aynı anda yük indirince, limandaki alt yapı sorunları yeniden kendini gösterdi. Kamyonlar tartı için limanda uzun kuyruklar oluşturdu; öfke büyüdü.

Gazimağusa Limanı’nda dün 11 geminin aynı anda yük indirmesi nedeniyle limanda yaşanan alt yapı sıkıntıları yeniden kendini gösterdi. Gemilerden indirilen yükleri kamyonlarına yükleyen 100’lerce kamyoncu, yükünü limandaki kantarda tartmak için saatlerce sıra bekledi.

Gazimağusa Limanı’nda uzun kuyrukta saatlerce bekleyen 100’lerce kamyon, limanda trafiği felç etti.

Bu durum karşısında isyan eden kamyoncular, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını belirtirken, limandaki alt yapının yetersizliğinden dolayı 3-5 gemi geldiğinde dahi trafik sorunu yaşadıklarını bildirdi.

Limandaki Gazimağusa Belediyesi’ne ait 2 kantarın sadece 1’nin çalıştırılmasından yakınan kamyoncular, bu nedenle kamyonlarındaki yükü tartmak için yaklaşık 3 saat kuyrukta beklediklerini söyledi.

Nizam: 2 saat sıra bekledik

ÖZKAM Kamyoncular Birliği Başkanı Hasan Nizam, Gazimağusa Limanı’nda 2 adet olan kantarın sadece bir tanesinin çalıştırıldığını belirtti.

Gazimağusa Limanı’nda dün 11 geminin yük indirdiğini kaydeden Nizam, bu nedenle de ciddi bir yoğunluk oluştuğunu bildirdi.

Kamyonların bu yoğunluk nedeniyle kantarda tartı için yaklaşık 2 saat sıra beklemek zorunda kaldığından yakınan Hasan Nizam, kamyoncunun nakliye sırasında yakacağı mazotu, kantarda sıra bekleme sırasında yakmak zorunda kalmasından şikayet etti.

Hasan Nizam, bunun da maliyeti artırdığını ifade ederek, uzun yıllardır devam eden ve dün yeniden patlak veren bu sorunun bir an önce çözümlenmesini talep etti.

Dağman: Trafik sorunu acil çözülmeli

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen ) Başkanı Derviş Dağman ise Gazimağusa Limanı’ndaki trafik sorunu ile ilgili defalarca yetkililere çözüm için başvurduklarını söyledi.

Konu ile ilgili geçmişte basın açıklamaları ve eylemler yaparak uyarılarda bulunduklarını anımsatan Dağman, geçmişte limanda trafik sıkıntısı nedeniyle ölümlü kazaların da meydana geldiğini hatırlattı.

Derviş Dağman, tüm uyarılarına rağmen limandaki trafik sorunu için bir çözüm üretilmediğinden yakınırken, burada kirlilik, binaların atıl vaziyette bulunmaları ve kaçak elektik kullanmaları gibi sıkıntıların da bulunduğuna dikkat çekti.

Gazimağusa Limanı’na devlet tarafından yıllardır yatırım yapılmamasından dolayı burasının adeta atıl vaziyette olduğuna da vurgu yapan Dağman, bunun doğru bir davranış olmadığını ifade etti.

Derviş Dağman, kendilerinin sendika olarak Gazimağusa Limanı’nın özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını ancak, limanın özelleştirilecek olsa dahi güzelleştirilip özelleştirilmesi gerektiğini, atıl vaziyetteki bir yerin gerektiği gibi özelleştirilemeyeceğine dikkat çekti.

Limanda hemen çözülmesi gereken sıkıntının trafik sorunu olduğunu belirten Dağman, ardından kirlilik gibi sorunların çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Derviş Dağman, basit bir müdahaleyle çözülebilecek trafik sorununun giderilmesini acil şekilde talep ettiklerini anlatırken, aksi takdirde eylem kararı alacaklarını kaydetti.

Canaltay: Sorunun çözümü için çalışma yapılacak

KIBRIS’a konu ile ilgili bilgi veren Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, Gazimağusa Limanı’ndaki trafik sorununun çözümü için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini söyledi.

Bakanlığın, sıkıntının giderilmesi için Karayolları Dairesi’nden teknik ekip göndereceğini aktaran Canaltay, bu ekibin trafik sorununun köklü çözümü ile ilgili çalışma yapacağını ve sorunu gidereceğini açıkladı.

Dökmecioğlu: 2 kantar birlikte çalışmadı

Gazimağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu da limanda dün sıkışıklık yaşanmasının nedeninin 2 adet olan kantarın sadece 1’inin çalıştırılması olduğunu söyledi. Limanın dün çok yoğun olduğunu ve ful randımanla çalıştığını kaydeden Dökmecioğlu, dileklerinin bu yoğunluğun her gün olması olduğunu dile getirdi. Ahmet Dökmecioğlu, dün yaşanan sıkıntının giderilmesi için belediyenin 2 kantarı birlikte çalıştırması gerektiğini açıkladı.

Dana: Kamyoncular tartıştı

Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı Cem Dana ise, limanda dün 11 gemide aynı anda yük boşaltımı yapıldığını söyledi.

İşlerin hızlı işlemesi için 2 kantarı da çalıştırdıklarını ancak 2. kantarın açılmasının hemen ardından şoförlerin birbirlerine yer vermek istememeleri nedeniyle aralarında kavga ettiklerini kaydeden Dana, kamyoncuların bu kavgaları nedeniyle 2. kantarı kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Cem Dana, Liman Başkanlığı ile görüşüp kantarın yerini değiştireceklerini ve sıkıntıyı köklü bir şekilde çözeceklerini dile getirdi.

Kamyoncular ne dediler…

Mehmet Ki:


“Gazimağusa Limanı’nda 10 yıldır bu sorun yaşanıyor. Limana 3-5 tane gemi geldi mi kantar sorunu nedeniyle trafik altüst oluyor. Yoğunluk nedeniyle boş-dolu tartımını 3 saate yapıyoruz. Bana göre kantar yeterli değildir. 2. kantar 10.30’da açıldı. Limanda alt yapı sıkıntısı büyük dert oluyor. Artık bir çaresine baksınlar”

İbrahim Bondigo:

“Limandaki kantarın yetersiz olması nedeniyle saatlerdir sıra bekliyorum. İkinci kantar saat 10.30’da devreye kondu. Bir süre sonra kapandı. 100’lerce kamyon, saatlerdir sıra bekliyor. Boşa mazot yakıyoruz. 10 yıldır Mağusa Limanı’nda bu sıkıntı yaşanıyor.”

Mustafa Yüzügülen:

“Ben gemiden yükü saat 10.30’da yükledim. Yoğunluk nedeniyle 1 saatte sadece 400 metre ilerleyebildim. 2 kantardan sadece biri çalışıyor. Uzun yıllardır benzeri sıkıntılar vardır. Limandaki alt yapı eksikliği büyük sıkıntı yaratıyor. Bala gemisi gelmesi nedeniyle bu sıkıntılar yaşandı. Önceden önlem almaları gerekiyordu.”

Abdurrahman Köksal:

“Gazimağusa Limanı’nda dengesizliğin en büyük örneklerinden biri de budur. Limanda ne alt yapı var, ne düzen vardır. 1 buçuk saattir limanda kantarda tartı için sıra bekliyorum. Senelerdir Gazimağusa Limanı bize çile çektiriyor. Rıhtıma 2 gemi yaklaştı mı liman felç oluyor. Ekmek parası için geldik, saatlerdir rezil oluyoruz.”

Ramazan Abi:

“Ben 1983’ten bu yana kamyoncuyum. Eskiden bu limana bin ton yük gelirdi, şimdi 10 bin ton yük gelir. Limanın altyapısı yetersiz kalıyor, kantar yetersiz kalıyor. 3 saattir sırada bekliyorum. Daha çok beklerim. Kantarın kapasitesi artırılmalıdır. Giriş çıkış ayrı kantarlarda olması lazımdır.”



Kaynak: Kıbrıs Gazetesi
Eklenme tarihi: 17.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAKLET Ticaret Lt..
 EKSİM Denizcilik
 FARİN Turizm
 NACİ SELİMOĞLU De..
 LORİ Denizcilik
 MOBİDİK Yatçılık
 YENAL Denizcilik
 HASRETLER Gemicil..
 AFRICA MARINE COM..
 DENTAŞ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim