Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İhsan Kalkavan için yakalama kararı
Ünlü Armatör ve işadamı İhsan Kalkavan hakkında FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

İş adamı İhsan Kalkavan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce dinlenen H.P, Kalkavan’ın Gülen davaları için hakimlere milyonlarca lira rüşvet verdiğini iddia etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı hakimliğe başvurarak, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Kalkavan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği şüpheli İhsan Kalkavan’dan haber alınamadığı ve firari konumda olduğunu belirterek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

HAKİMLERE RÜŞVET İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce dinlenen Colorado imamı H.P, İhsan Kalkavan’ın o dönem İstanbul imamı olan A.K ile birlikte Fethullah Gülen davaları için Ankara’daki hakimlere milyonlarca lira rüşvet verdiğini anlatmıştı.



İHSAN KALKAVAN KİMDİR?

1948 yılında İstanbul'da dünyaya gelen İhsan Kalkavan, İlk ve orta okul eğitimini İskenderun Lisesi'nde, lise eğitimini ise Mersin Tevfik Gür Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Yüksek Okulu'nu kazanan Kalkavan, 1975 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Üniversite eğitimine başlamadan önce, 1968 yılında ticari yaşama atılan Kalkavan, Yusuf Kalkavan ve Oğulları Şirketi'nde hissedarlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1975 yılında ekstradan bir eğitim daha alan İhsan Kalkavan, bunu Uzak Yol Güverte Zabiti, yani kaptanlık hususunda almıştır. 1978 yılında babasının trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, kardeşleriyle birlikte tekrardan bir şirket kurmuş ve eski şirketlerin yönetimini buraya bağlamıştır. Asya Finans, Işık Sigorta gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Kalkavan, Türkiye'nin gemi sayısı ve tonajı baz alınırsa en büyük filolarından birisine sahiptir. Evli olan İhsan Kalkavan üç çocuk babasıdır.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 BEYA Denizcilik
 ÖZGÜN Company
 UĞUR Den. San. Lt..
 C-M Denizcilik
 BEKIR SENGUL Ship..
 SELİNDA Boat
 ORSA Tanker İşlet..
 SERVER Denizcilik..
 ROYALMAR Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim