Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilikte gelişmelere ayak uydurmak zorundasınız
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, gelişen denizcilik sektörüne ayak uydurmak zorunda olduklarını söyledi.



İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Dünya, Türkiye ve İskenderun Körfezinde Denizcilik Sektöründeki Gelişmeler' konulu konferansa İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan, davetliler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite olarak büyük düşündüklerini, konum avantajlarını da en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi. Dereli, "İSTE'nin amiral gemilerinden birisi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olacaktır. Lojistik sektörü dünyada ve ülkemizde günden güne büyümektedir. Denizcilik ve gemi inşaatı bu sektörün en önemli unsurlarıdır. Hemen her geçen gün birkaç gemiyi inşa edip denize indiriyoruz. Bu konudaki yeteneklerimizi ülke olarak oldukça geliştirdik. Ama daha gidecek çok yolumuz var. Dolayısıyla bu kulvarda da İSTE olarak büyük düşünüyoruz"dedi.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, denizciliğin global ve uluslararası bir sektör durumunda olduğunu belirterek, "Bizler 1982 yılında Deniz Ticaret Odasını kurduk. O günden beri ticaretin her safhasında dünyaya ayak uydurmaya çalışıyoruz. Deniz ticareti yük taşımacılığı ile başladı ve yük taşımacılığı için bizim için en uygun olan deniz, Akdeniz. Bu yüzden ilk olarak küçük gemilere yönelmek zorundaydık. Çünkü ihtiyaç o yöndeydi. Zaman geçtikçe ihtiyaç değişti, daha büyük gemilere ihtiyaç duyuldu ve denizcilik bu şekilde armatörler ile yükseldi. İskenderun Limanı hinterlant olarak çok geniş bir liman olmakla beraber bizler de bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizler gelişen denizcilik sektörüne ayak uydurmak zorundayız" diye konuştu.

Soru ve cevaplarla devam eden programda, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan, Bülent Kavsak'a çiçek vererek teşekkür etti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- İSTE’nirse deniz ticaretine yön verilebilir





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 29.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ÇEŞME Balik Turu
 KARAN Gemi İşl. İ..
 EN-KO Denizcilik ..
 ORSA Tanker İşlet..
 ONURHAN Denizcili..
 DOĞUHAN Denizcili..
 DALSAN Liman İnşa..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim